Marinika Tepić i Ana Brnabić Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, Vlada republike Srbije

Potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić odgovorila je na najnovije optužbe predsednice Skupštine Ane Brnabić da "opoziciju i tajkunske medije da lažu da Nemačka ne planira rudnik litijuma na svojoj teritoriji". Ona je objasnila predsednici parlamenta da se ni u Nemačkoj ne rudari litijum, već se još uvek samo razgovara o toj mogućnosti.

„Još jedna laž opozicije i tajkunskih medija je pala kao kula od karata – Nemačka ne samo da će iskopavati i koristiti svoj litijum, već će imati i najveće postrojenje za preradu litijuma, a projekti koji uključuju litijum proglašeni su za prioritetne projekte od najvećeg nacionalnog značaja. Nastavljamo borbu za našu Srbiju – čistu, zelenu i ekonomski jaku“, napisala je Ana Brnabić na mreži X.

Ona je uz tvit dala isečke iz raznih tekstova i tvitove onih koji se protive kopanju litijuma.

Dodala je i insert gostovanja Marinike Tepić na N1 televiziji u kojem kaže da se ni u Francuskoj ni u Nemačkoj ne kopa litijum, iako ga obe ove zemlje imaju više od Srbije, kao i  prilog sa Dojče velea o poseti nemačkog kancelara Olafa Šolca Frajburgu gde je želeo da sazna više o projektu rudnika litijuma u Rudnim planinama.

Marinika Tepić je poručila Brnabić da su joj „nevaljalci podvalili ovu montažu da ispadnete glupi i lažljivi“.

„Znate da je svaka moja reč tačna. Znate da nema rudnika litijuma u Nemačkoj. I sam Šolc ovde kaže ’ćemo, će’, a to je, Ana, nešto što se nije dogodilo, nema ga, buduće vreme. I na srpskom i na nemačkom“, poručila Tepić Ani Brnabić takođe na mreži Iks.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare