Emilija Milenković, Nikola Ristić Foto:Amir Hamzagić/Nova.rs/Katarina Drajic/ATAImages/Nova

Fotografije iz ličnih dokumenata studenata koji večeras protestuju ispred Republičke izborne komisije (RIK) našle su se u posedu nepoznate žene, koja je njihove slike listala na telefonu.

Nepoznata osoba na protestu ispred RIK-a na svom telefonu listala je danas fotografije studenata iz ličnih dokumenata, a jedan od nih je i Nikola Ristić iz Krovne organizacije mladih Srbije.

„U najboljem slučaju se nadam da je pripadnica MUP-a, koja je zadužena za našu bezbednost, sve ostalo bi značilo mnogo gore stvari od onoga šta smo slutili u kom stanju je ova država“, kaže Ristić za Nova.rs, navodeći da je za ovo saznao od prijateljice koja mu je prosledila ovaj video, koji se kasnije pojavio i na društvenim mrežama.

Ako fotografije nije imao neko ko je zadužen za njihovu bezbednost, onda se, kaže Ristić, krenulo u „otvoreni lov na naše glave“.

„Očigledno živimo u državi gde slobodnomisleći mladi ljudi nisu dobrodošli. Mi ostajemo na protestu, nastavljamo da se borimo. Što se mene tiče, ova država se mene danas odrekla, ali ja se nisam odrekao nje i ovog društva i boljitka u ovom društvu“, navodi Ristić i dodaje da ga nije strah, jer da jeste, odavno ne bi bio u Srbiji.

Među studentima čije su se fotografije listale na protestu našla se i Emilija Milenković.

„Neka žena koja je bila u masi je listala naše slike iz lične karte. Tu su i Pavle Cicvarić, Nikola Ristić i ja. Sigurno ćemo da šaljemo povereniku za zaštitu ličnih podataka i sigurno ćemo i neke tužbe da pokrećemo. Ovo je strašno, ja ni ne znam ko je ta žena, samo MUP može da ima te moje slike iz lične. Ovo je nedopustivo i u ko zna šta može ovo da se pretvori“, kaže Milenković za Nova.rs.

I mediji imaju ove slike, misli Milenković, jer je videla da slike Nikole Ristića iz Krovne organizacije mladih Srbije stoji u „Alou“.

„Plašim se, nisam očekivala, ali me ne iznenađuje toliko. Ništa više ne može da nas iznenadi, što ne znači da treba da normalizujemo to. Strašno je kad vidiš da neko ima tvoju sliku iz lične karte, ali preduzećemo sve pravne mera koje možemo“, navela je Milenković.

Inače, reporterka N1 je javila da policija snima učesnike skupa, a da će se učesnici javnih okupljanja danas snimati i fotografisati navodi se i u saopštenju MUP-a.

„U skladu sa članom 52. Zakona o policiji Republike Srbije, policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova snimaće i fotografisati učesnike javnih okupljanja koja će se održati 20. decembra 2023. godine u Beogradu, kao i fudbalske i košarkaških utakmica koje će se odigrati, takođe istog dana u Beogradu“, navodi se u saopštenju MUP-a.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare