Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da je pred Međunarodnim sudom u Hagu utvrđeno da Srbija ni na koji način nije odgovorna za genocid u Srebrenici, navodeći da u Sarajevu "izmišljaju stalno". Prilikom obilaska privrednog sajma u Mostaru, Vučić je novinarki iz Sarajeva rekao da oni "ne mogu" da se drže činjenica i da stalno obmanjuju javnost.

Novinarka je Vučiću pokušala da postavi pitanje o Predlogu rezolucije o Srebrenici, međutim na njenu konstataciju da je „pred Međunarodnim sudom u Hagu utvrđeno da je Srbija kriva što nije sprečila“, Vučić ju je prekinuo viknuvši „Nije tačno, nemojte da izmišljate“.

„Utvrđeno je da Srbija ni na koji način odgovorna za genocid, dakle tek toliko da imate u vidu. Nemojte da obmanjujete, kao što obmanjujete narod u Sarajevu da sam nosio snajper, da sam u nekoga pucao“, rekao je Vučić.

Nakon pokušaja novinarke da na njegovu konstataciju odgovori, Vučić je ponovo viknuo „Ma nemojte da me prekidate“.

Pročitajte još

„Problem je u tome što izmišljate stalno, što ne možete da se držite činjenica vi u Sarajevu, morate da izmislite nešto“, rekao je Vučić.

„Neće se pominjati ni neke druge zemlje u budućnosti, kada mi budemo ponosili predloge rezolucija, recimo o Jasenovcu, Kragujevcu, Kraljevu, Jajincima i mnogim drugim, nećemo da kažemo ko je to počinio“, dodao je.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je rekao da je više Srba ubijeno u Sarajevu za vreme opsade, nego što je stradalo u Srebrenici.

„U Srebrenici je svakako počinjen užasan zločin. I nije bio nikakav problem da dođe neko i pokaže i pijetet i žaljenje i sve drugo. I svi su odgovarali za to. Samo vas molim nemojte da izmišljate i nemojte da spekulišete oko presuda koje nisu takve kakvim ih vi predstavljate“, istakao je Vučić.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare