Foto: Printscreen/RTCG

U viralnom video snimku koji kruži društvenim mrežama Siniša Vučinić, sada istaknuti član Srpske napredne stranke, žestoko je u emisiji izvređao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i nazvao ga bitangom.

Na društvenim mrežama osvanuo je video snimak iz arhive u kome Siniša Vučinić, trenutni član SNS a nekada član JUL, psuje i vređa Aleksandra Vučića. On je tom prilikom sadašnjem predsedniku Srbije svašta poručio – između ostalog, i da je bitanga koju treba da bude sramota.

Na početku snimka, Aleksandar Vučić je govorio o „tri stotine dobrovoljaca SRS“, ali svoju izjavu nikada nije dovršio zato što ga je prekinuo Siniša Vučinić i rekao da su ti dobrovoljci „U Boboti okretali prasad na ražnju“.

„Što ne kažete? Okretali prasad u Boboti na ražnju. Pa, nemoj bitango da pričaš tako sa mnom jer ćeš imati ozbiljne posledice“, rekao je Vučinić.

Zatim ga je Vučić upitao da li Siniša Vučinić, kao član JUL, počinje da preti.

„Ja ti pretim? Bitango jedna, bre. Sramoto jedna. Ti si sluga po vokaciji“, odgovorio mu je Vučinić.

Ko je Siniša Vučinić?

Nova je ranije pisala o Siniši Vučiniću zbog njegove kontroverzne istorije i političkih zalaganja. Naime, on je svojevremeno uhapšen u operaciji „Sablja“ zbog izjave da je Zoran Đinđić ratni zločinac, te da će ga narod kazniti zbog toga.

Skandala u njegovoj političkoj karijeri je mnogo. Tako se ovaj bivši radikal devedesetih godina zalagao da se Jevrejima oduzme imovina, kao i da se oni proteraju iz Srbije, a u istom periodu su mu, pisala je Politika, smetali crnci u Beogradu.

Javnost pamti i da je prebijao Rome po Zelenom vecu, pravdajući ovaj postupak time da „to nisu cigani već dileri“ i da je to bilo u cilju „odbrane nacionalnog interesa“. Kako su svojevremeno pisali beogradski mediji, on je krajem 1992. godine za nemački nedeljnik Špigl izjavio da je tokom rata ubio na stotine muslimana i Hrvata, kao i da je divio Hitleru.

Kako je tada prenela novinska agencija Beta, u decembru 2000. godine, Vučinić se u jednom kafiću sukobio sa gostima za susednim stolom, a pretio im je pištoljem. Ubrzo je privreden, ali i pušten iz pritvora.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare