Aleksadnar Vulin
Aleksandar Vulin Foto:Nemanja Jovanović/Nova.rs

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin pozvao je nadležne da podignu mere obezbeđenja za predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu porodicu, koje "medijskim pritiscima prečesto pokušavaju da nateraju da se odreknu zaštite države i budu još lakše mete“, objavljeno je na sajtu Pokreta socijalista.

Vulin je povodom pokušaja atentata na Donalda Trampa istakao da je u svega nekoliko meseci pokušan atentat na slovačkog premijera Roberta Fica i poginuo je predsednik Irana, dodavši da nije slučajnost što su se svi zalagali ili zalažu za drugačiji svet i mir u Ukrajini.

„Neka se pripremi Vučić i svi koji imaju hrabrosti da se bore za slobodu. Pokušaj ubistva bivšeg predsednika Trampa je izraz dozvoljene i podstaknute mržnje, iste one koja se podstiče i slobodno iskazuje prema Vučiću i Srbiji“, upozorio je Vulin.

Vulin nije prvi predstavnik vlasti koji je danas povukao paralelu između Trampa i Vučića.

Potpredsednik Vlade i ministar policije Ivica Dačić prethodno je ocenio kako je atentat na Trampa žalostan i tragičan dokaz kakve su posledice kampanje mržnje, pretnji i dehumanizacije jednog čoveka“.

„Nešto slično se sprovodi i u Srbiji, kroz napade na predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i njegovu porodicu“, saopštio je Dačić.

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić iskoristila je napad na bivšeg predsednika SAD kako bi uputila poziv i molbu „eliti u Srbiji i njihovim nezavisnim medijima“, koji su, kako tvrdi, sve samo ne nezavisni, da vide „kakve mogu biti realne posledice mržnje koju svakodnevno promovišu i laži koje spinuju“.

***

BONUS VIDEO – Zašto Tramp ima obezbeđenje Tajne službe i kako je propušteno da se jedan objekat obezbedi

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare