Ivica Dačić, Sergej Trifunović Foto: Elmedin Hajrovic/ATAImages, Antonio Ahel/ATAImages

Glumac Sergej Trifunović nije mogao da odćuti na najnoviju izjavu ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića.

Sve je krenulo s izjavom novinara Srđana Škora, datom zrenjaninskoj televiziji KTV pre skoro mesec dana. U prvi mah nije bilo najjasnije šta je tačno Škoro rekao, ali su režimski, vazda krvi žedni tabloidi, rastrgli čoveka zbog izjave koju nisu ni preslušali.

Onda se oglasilo Više javno tužilaštvo u Beogradu koje je naložilo Prvom osnovnom javnom tužilštvu da formira predmet i ispita da li u navodima S.Š. ima elemenata krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, izvršenog na štetu predsednika Republike Aleksandra Vučića i njegove porodice.

Negde usput prozvanim da se očituje na ovu temu osetio se i ministar policije i prvi socijalista Ivica Dačić, valjda da ga neko ne opomene zašto ćuti.

PROČITAJTE JOŠ:

„„Opravdavanje pretnji porodici predsednika Aleksandra Vučića koje dolazi od različitih opozicionih grupacija i pojedinaca poput Đilasove partije je isto zločin, kao i pretnja i poziv Srđana Škora na ubistvo Danila Vučića. Ni u jednoj zemlji na svetu se to ne bi tolerisalo, naprotiv, bilo bi ne samo strogo sankcionisano, već bi takvi pojedinci i partije naišli na osudu cele javnosti i bili bi praktično izopšteni iz političkog života. Zato je potpuno opravdano što je tužilaštvo formiralo predmet tim povodom. To je krivično delo za koje mora da se odgovara,” konstatovao je Dačić.

Nema veze što je sam Škoro izašao u javnost i objasnio da on to i nije baš rekao kako mu se prišiva, zbog čega se i nadigla hajka na njega.

„Vlast se uznemirila samo zbog istine izrečene o prirodi ovog režima i ljudi koji ga predstavljaju. Vidim da su se predsednik, njegovi poslušnici i ulizice silno uznemirili zbog intervjua bivšeg novinara koga ova vlast već više od deset godina politički progoni, uništavajući mu život i karijeru. Ništa od onoga što kažu da sam rekao na televiziji KTV iz Zrenjanina nije istina, već su reči i rečenice izvučene iz konteksta kako bi to poslužilo recikliranju specijalnog propagandnog programa, koji je postao način vladanja državom“, poručio je Škoro.

Konačno, svoj sud na ovu temu dao je i glumac Sergej Trifunović, inače vrlo aktivan na društvenim mrežama kad su političke anomalije u pitanju.

„Zločin je i kad čovek pita Zagorku Zdolovac je l živa. Pogledao sam dotični snimak i ne videh nikakvu pretnju smrću bilo kome. Škoro je rekao da, ako je predsednik toliko siguran da je to bezbedno, trebalo bi prvo da pošalje svog sina tamo, kako bi mu verovali. Nego ministre, zna li se šta o snimcima iz Kosovske, gde je usred bela dana, Ladjević fizički napao Cvijića Policija je došla, uzela snimke. I? Jesu li završili na istok mestu gde i dva minuta sa Doljevca? I da li je zločin kad policija ubije brata optuźenog, protiv koga ionako nema nikakvih dokaza? Pitam za pravdu, niko mi od pomenutih nije ništa“, poentirao je Trifunović.

A šta je tačno rekao Srđan Škoro, pročitajte ovde.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare