Predsednik Srbije Aleksandar Vučić na svečanosti povodom završetka radova na The St. Regis Belgrade najviše vremena posvetio je komentarisanju političkih protivnika i njihovih izjava. Tako se dotakao intervjua koji je nekadašnji ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović dao za list "Nova", a u kom je rekao kako je Beograd izdao i prevario Srbe sa Kosova. Pre nego što se obrušio na Bogdanovića i druge političare, predsednik je konstatovao da ne može pred Muhamedom Alabarom da govori loše o ni i kome drugom iz Srbije. A onda je počeo.

Predsednik Aleksandar Vučić prisustvovao je svečanosti povodom završetka radova na hotelu The St. Regis u Kuli Beograd, zajedno sa predsednikom kompanije „Eagle Hills“ Mohamedom Alabarom.

O projektu nije govorio mnogo, a gotovo sve vreme se, odgovarajući na novinarska pitanja, obračunavao sa neistomišljenicima.  Pre nego što je prokomentarisao intervju koji nekadašnji ministar za KiM Goran Bogdanović dao za list „Nova“, rekao je:

„Nego ne mogu pred Muhamedom, on je moj prijatelj, brat, da govorim loše o nikome drugom iz Srbije, tako da ću da preskočim“. Ali nije preskočio.

Komentarišući Bogdanovićev intervju, Vučić je rekao da se za KiM bori u nemogućim uslovima.

Foto: Printscreen/TvPink

„Što se Gorana Bogdanovića tiče, u nemogućim uslovima sam se borio i uspeo sam da 28 zemalja sveta povuče priznanje Kosova, a oni su nam natovarili, baš taj Bogdanović, Đilas, Tadić, Ponoš, Miloš Jovanović i ostali, oni su nam natovarili nezavisnost Kosova i 80 zemalja koje su ga priznale. Toliko o učinku jednih i drugih, iako bi bilo normalno da se samo nastavi ono što je u to vreme započeto, kao što vidite postoji obrnuti trend. Ima još nešto – 12 godina dojadio sam Bogu i narodu, svakome sam dosadio u ovoj zemlji, ali evo Goran Bogdanović i svi oni zajedno na jednu listu, ja na drugu, pa da vidimo ko koliko glasova dobija od srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, pa da vidimo šta su Srbi razumeli, šta su shvatili“, rekao je Vučić.

Potom je konstatovao da Srbima na KiM nije lako, ali ih on bar ne laže.

„Da li im je lako? Pa nije i nikad im nije bilo lako i neće biti lako. bar ih nel ažem sa pričama standardi pre statusa a onda otputuju u Rumuniju da im zadnjica vidi puta samo da ne bi morali da se bore sa gnevnom svog naroda. Kad god je teško, uvek su bežali, kad god je teško, ja sam sa svojim narodom“.

Šta je Bogdanović rekao za list Nova?

Foto: Nova.rs

„Sve više Srba se oslobađa pritiska i sve više vide da ih je Beograd prevario i izdao, kao i da je ova Vučićeva politika dovela do katastrofe koju gledamo već godinama“, rekao je u intervjuu za list „Nova“ bivši ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović.

PROČITAJTE JOŠ

Na pitanje da prokomentariše nedavnu Vučičevu izjavu da su nas prevarili Briselskim sporazumom, Bogdanović je rekao:

„Neverovatno je da čovek nakon 12 godina apsolutne vlasti ima obraz da kaže da su nas prevarili. Prevarili su njega i zbog te njegove prevare ispaštaju građani Srbije, a naročito mi na Kosovu i Metohiji. On je doživeo strateški poraz koji je na kraju priznao. U normalnoj državi bi on snosio političke i pravne posledice za tako nešto – ne samo za ono što je izjavio, već i učinio“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare