Foto: Nenad Mihajlović/Nova.rs

Narodna stranka je danas najoštrije osudila odluku vlasti u Tirani i Prištini kojom se uspostavlja "zajednički teritorijalno-administrativni prostor na teritoriji Albanije i takozvanog Kosova".

Narodna stranka je u saopštenju ukazala da je ta odluka u direktnoj suprotnosti sa rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i predstavlja kršenje medjunarodnog prava.

Pozvala je državne organe Srbije, pre svega Ministarstvo spoljnih poslova, da odlučno reaguju na akcije koji direktno ugrožavaju teritorijalnu celovitost i suverenitet Srbije.

„Dok vlasti u Tirani i Prištini aktivno rade na stvaranju “velike Albanije”, dotle vlast u Beogradu glasa za članstvo Albanije u Savetu bezbednosti UN, kao i na razvoju „savezništva“ sa Albanijom kroz projekat „Otvoreni Balkan“, navodi se u saopštenju.

Narodna stranka je pozvala sve državne organe da zaštite teritorijalni integritet, suverenitet i ustavni poredak Srbije i da se suprotstave akcijama Tirane i Prištine koje, kako je navedeno, „imaju za cilj destabilizaciju regiona i stvaranje Velike Albanije“.

BONUS VIDEO: Miroslav Aleksić o aferi „Jovanjica“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar