Leskovac Foto:Screenshot/Instagram/192_rs

"Nakon skandaloznog ćutanja kriznog štaba, podnela sam krivične prijave odgovornima zbog uskraćivanja informacija o opasnosti i posledicama po zdravlje i živote ljudi, posle požara u fabrici Nevena kolor", saopštila je Jelena Spirić, narodna poslanica Stranke slobode i pravde.

„Nedopustivo je da se građanima, koji su bili uplašeni za bezbednost svojih porodica, ne daju obaveštenja o stvarnom stanju.
Neodgovorno je ne preduzeti mere za zaštitu i prevenciju. Sramotno je i bezobrazno, ne davati informacije građanima koji su uplašeni za živote svoje dece i najmilijih, kršeći pritom Ustav i zakone RS“, navodi se u saopštenju.

Dok su građani danima trpeli respiratorne probleme, gradonačelnik se krio, iako je odgovoran za sprovođenje zakona i propisa, dodaje se.

PROČITAJTE JOŠ

„Za prikrivanje informacija koje mogu ugroziti zdravlje ljudi mora da odgovara! Imajući u vidu da je režim uništio sve institucije i ubio pravdu, ovo krivično delo će možda proći nekažnjeno ali će ostati zabeleženi i svi oni koji su, suprotno Ustavu i zakonima, učestvovali u prikrivanju opasnosti po zdravlje i živote građana Leskovca“, zaključuje se u saopštenju.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar