Nakon skandaloznih izjava ministra Aleksandra Martinovića na jučerašnoj sednici, na današnjem zasedanju predstavnici opozicije na samom početku tražili su od Martinovića da napustili salu. Uzvikivali su "napolje, napolje" i naglasili da neće dozvoliti nastavak zasedanja dok Martinović na napusti salu.

Deo opozicije okupljenih oko protesta „Srbija protiv nasilja“ zatražio je od ministra Aleksandra Martinovića da napusti zasedanje.

„Napolje, napolje, napolje“, uzvikivali glasno predstavnici opoziciji dok su sve vreme stajali i tražili od Martinovića da napusti salu.

Sednici prisustvuje i Aleksandar Jovanović Ćuta, kom je Vladimir Orlić juče izrekao tri opomene i odredio meru udaljavanja sa sednice u trajanju od 20 dana.

Jovanović je danas ušao u salu parlamenta zajedno sa kolegama opozicionim poslanicima.

Ujedno, predsedavajući Vladimir Orlić pokušavao da je da reč poslaniku Ljubinku Đurkoviću kako bi reklamirao poslovnik, ali je opozicija i dalje insistirala od Martinovića da napusti salu.

Foto:printscreen/RTS 2

Pored toga, nosili su transparentne na kojima piše „Savamala“, „Olivera Zekić“, “ Progon poštenih policajaca“…

U jednom momentu situacija se primirila, ali je opozicija odmah nakon toga nastavila da traži da Martinović napusti salu.

„Dok čovek koji prebraja decu narodnim poslanicima i sedi i dalje u sali sa nama, nećemo dozvoliti da se nastavi sa radom. Povređeni su svi članovi Poslovnika Narodne skupštine. Dok on sedi u sali nećemo dozvoliti da Skupština zaseda“, navela je narodna poslanica Demokratske stranke (DS) Tatjana Manojlović.

Pročitajte još...

Podsetimo, ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović napao je juče i izvređao poslanike opozicije.

„Ko je vas ovlastio da budete zastupnici ne roditelja, nego te ubijene dece? Kako vas nije sramota da tri nedelje…“, rekao je Martinović, a na negodovanje opozicije uzvratio je sa „Sram vas bilo“.

Ministar je onda nastavio sa vređanjem opozicije navodeći da se „raduju što se desila jedna takva nezapamćena tragedija“.

Foto:TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ

„Ja hranim troje dece, pa šta vi hoćete da kažete da samo vi imate i volite decu? Hoćete da sada nabrajamo ko od vas niti je u braku niti ima decu, nego umesto dece hrani kuče, mače i zlatnu ribicu ribicu. Kako vas bre nije sramota“, izjavio je Martinović na sednici.

Sve informacije sa današnje sednice pratite u blogu uživo na Nova.rs.

BONUS VIDEO Novi besramni govor ministra Martinovića u Skupštini Srbije: 40 minuta vređao opoziciju, građane, nevladine organizacije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar