Vučićeva poseta Podrinju Foto: TANJUG/ VLADIMIR ŠPORČIĆ/bs

Najskuplje plaćeni lobista Rio Tinta, Aleksandar Vučić, obišao je putarske radove u selu Bojić, što je jedna u nizu aktivnosti u sklopu kampanje za kopanje litijuma u Podrinju i Jadru, navode iz koalicije Šabac protiv nasilja - Nebojša Zelenović.

Iz ove koalicije kažu da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, „koji je postao zaštitno lice Rio Tinta nastavlja da potcenjuje građane Jadra, Podrinja i čitave Srbije, nadajući se da će rekonstrukcijama puteva i različitim marifetlucima uspeti da umanji otpor naroda prema katastrofalnom projektu kopanja litijuma“.

„Da Srbijom ne vlada mafija na čelu sa lobistom Rio Tinta već duže od dvanaest godina, da postoje makar tragovi od institucija, građani bi tražili odgovore na sledeća pitanja: zašto sve ove godine taj državni put nije održavan, pa je propao do mere neupotrebljivosti? Koliko košta rekonstrukcija? Ko je izvođač i kada i u kom postupku je izabran? Koji su rokovi za završetak radova“, navode iz ove koalicije.

Ističu i da je „Srbija odavno plen mafije koja se više ne zadovoljava nameštenim tenderima, već ima nameru da uništi našu lepu zemlju, da je prekopa i zatruje“.

„Zato im poručujemo: koliko god se trudili, koliko god lagali da ćemo zbog kopanja litijuma biti bogatiji i zdraviji, makar se svaki SNS poltron preselio u Loznicu i Podrinje kako bi glumatao bliskost sa ugroženim narodom, neće vam proći! Nećete kopati“, poručili su iz koalicije Šabac protiv nasilja – Nebojša Zelenović.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić počeo je jutros posetu Podrinju, gde će boraviti do 9. septembra, obilaskom radova na rekonstrukciji puta Bojić – Tekeriš. Vučić će tokom boravka razgovarati sa građanima, učestvovati u različitim događajima i posetiti više sela, opština i gradova.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare