Protest studenata ispred rektorata Foto: Nova.rs

Inicijativa ProGlas danas je reagovala povodom napada studenata neformalne grupe STAV jutros ispred zgrade Rektorata u Novom Sadu, i navela u saopštenju da osuđuje "nasilje režimskih batinaša nad studentima", i podržava njihovu borbu za izbore za studentski parlament.

Inicijativa Proglas, kako je navedeno u saopštenju, „najoštrije osuđuje nasilje režimskih batinaša nad studentima Filozofskog fakulteta u Novom Sadu“.

„Oni su napadnuti samo zbog toga što neko, po svaku cenu, želi da održi studentske izbore sa samo jednom listom i to protivno fakultetskom pravilniku. U potpunosti podržavamo njihovu borbu za slobodne i poštene izbore za studentski parlament koja je istovremeno i borba protiv sve učestalijih autoritarnih nasrtaja na autonomiju univerziteta“, saopšteno je iz ProGlasa.

Napad na studente je, dodaje se, slika današnje Srbije u kojoj je društvo duboko podeljeno, institucije urušene, a „red na ulici zavode militantne para-državne formacije. Stoga je napad na studente, napad na sve nas“.

Podsetimo, rano jutros došlo je do incidenata u kojima je lakše povređeno dvoje studenata. Oni tvrde da su izbori nelegitimni, zbog čega su ih više puta blokirali. Sve o današnjim događajima u Novom Sadu pratite u blogu uživo na portalu Nova.rs.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare