Foto:Vladislav Mitić/Nova.rs; Dragan Mujan/Nova.rs

Poslanica Srpske napredne stranke Staša Stojanović optužila je opoziciju da nije dozvolila roditeljima ubijene dece iz škole "Vladislav Ribnikar" da govore na protestu "Srbija protiv nasilja". Ona je u svojoj objavi na društvenoj mreži Tviter apelovala da se ne ide na proteste, jer, prema njenom mišljenju, opozicija "gradi svoju sreću na tuđoj nesreći". Iz opozicije za Nova.rs navode da je reč o gruboj laži poslanice naprednjaka i pokušaj da se diskredituju učesnici protesta.

U nameri da diskredituje učesnike protesta i sam protest, poslanica SNS Staša Stojanović otišla je korak dalje od brojnih svojih kolega. Naime, ona je na društvenoj mreži Tviter pozvala ljude da ne odlaze na proteste i to zbog toga što „opozicija ne dozvoljava roditeljima ubijene dece iz ‘ Ribinikara’ da se obrate“.

PROČITAJTE JOŠ...

„Nemojte više ići na proteste kod onih koji grade svoju sreću na tuđoj nesreći! Roditelji ubijene dece tražili su da budu govornici, ali im nije dozvoljeno od strane opozicije, jer ne znaju šta će pričati i ne žele da im se mešaju u scenario koji je savršen za rušenje vlasti“, napisala je ona.

Iz opozicije su za naš portal naveli da je Stojanović iznela „grube laži“ i da iza ove izjave stoji namera vlasti da se diskredituju protesti.

Srđan Milovojević, poslanik Demokratske stranke, kaže za Nova.rs da je očigledno da su predstavnici režima sasvim izgubili moralni kompas.

„Njima više ništa nije sveto ni uzvišeno, oni se više ne libe i ne ustručavaju bilo kakvog nepočinstva zarad opstanka na vlasti po svaku cenu. Posle fotošopirane fotografije Aleksandra Vučića, bivšeg predsednika Srpske napredne stranke, sada su otišli korak dalje u svojim morbidnom izmisljotinama. Čemu ovakva sramotna laž“, pita se Milivojević.

On smatra da je ova neistina „gnusnija od Vučićeve fotošopirane fotografije“.

„Sramotno je čime se osobe amputiranog morala služe u borbi za opstanak na vlasti. Ovo je najbolja pozivnica da građani istraju u svojim zahtevima i još masovnije izađu na proteste. Niko od roditelja ubijene dece iz Ribnikara za sada nije iskazao nameru da se obrati i nikome tako nešto ne bi bilo uskraćeno. Sramota je blaga reč za ovaj postupak istaknutih predstavnika režima Aleksandra Vucića“, zaključuje Milivojević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare