Slobodan Milenković i Dušan Mitić Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Ispred Specijalnog suda u Beogradu, 6. i 8. septembra održaće se protest podrške inspektorima koji su otkrili "Jovanjicu", Slobodanu Milenkoviću i Dušanu Mitiću, saopštili su danas predstavnici opozicionih stranaka i organizatori protesta "Srbija protiv nasilja".

„Danas, sve što treba da znate o vladavini prava u Srbiji jeste da oni koji hapse kriminalce se progone i njihova bezbednost je ugrožena. Mi pozivamo građane i građanke da i 6. i 8. septembra, kad će biti održana i sledeća ročišta u predmetu „Jovanjica“, svojim prisustvom podrže inspektore koji su radili na ovom predmetu i koji će tada svedočiti“, navela je Jelena Jerenić poslanica Zeleno-levog fronta.

PROČITAJTE JOŠ....

Govoreći o ovom slučaju, njena kolegnica Danijela Nestrović, poslanica iz Ekološkog ustanka, naglasila je da su pomenuti inspektori stavljeni, kako kaže, pred svršen čin.

„Ministar Gašić je na nezakonit način rešenjem, koje je potpisao njegov šef kabineta Dejan Bojović, doneo ovu odluku. Sistematizacija radnih mesta je nezakonita i pokazuju svu veću nervozu i sve veću bahatost ove vlasti. To ste mogli da vidite na primeru ova dva inspektora, ali i na primeru tužiteljke Zagorke Dolovac koja je svog kolegu tužioca Predraga Milovanovića nazvala kretenom. Nisu oni nikako fini, nisu se oni skrivali, samo nismo imali priliku da ranije vidimo pravo lice ove izopačene vlasti“, naglasila je Nestorović.

Podsetimo, progon inspektora Slobodana Milenkovića i Dušana Mitića, koji su otkrili „Jovanjicu“, nastavljen je njihovom smenom, odnosno oni su prebačeni u druga odeljenja unutar MUP Srbije. Šef Odeljenja za borbu protiv droga Milenković premešten je na mesto koordinatora u MUP, dok je šef operative Mitić premešten u Odeljenje za ratne zločine.

Inspektori su premešteni u okviru nove sistematizacije u MUP, a ostaće zapamćeno i da je njihovu smenu pratio višegodišnji progon i pritisci. Pritisci su počeli od samog otkrivanja „Jovanjice“ i hapšenja Predraga Koluvije na auto-putu Beograd-Niš.

Opširnije o svemu čitajte u posebnom tekstu.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare