Miloš Jovanović, Vojislav Mihailović Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Odbornici Pokreta obnove Kraljevine Srbije (POKS) i koalicije NADA u Skupštini opštine Krupanj saopštili su danas da su inicirali vanrednu sednicu lokalnog parlamenta sa jednom tačkom dnevnog reda – usvajanje odluke o trajnoj zabrani istraživanja i iskopavanja litijuma i bora, kao i odlaganja jalovine na teritoriji te opštine.

Predsednik POKS Vojislav Mihailović naveo je u saopštenju da lokalne samouprave koje se nalaze na lokalitetu koji je „predviđen za odstrel“ da bi kompanija „Rio Tinto“ sticala profit „uz saglasnost vlasti u Srbiji, polako ali sigurno dižu svoj glas protiv te zamisli“.

„Kada bude zakazana sednica, biće održan i svenarodni skup sa ciljem odbrane doline Jadra i zapadne Srbije od ekološkog uništenja koju vlast planira zajedno sa svojim mentorima sa zapada koji Srbiju žele da pretvore u svoju koloniju i deponiju Evrope“, naveo je Mihailović.

Predsednik krupanjskog odbora POKS-a Đorđe Đukić izjavio je da su taj zahtev inicirali POKS, koalicija NADA i Demokratska stranka, a podržali su ga odbornici Socijalističke partije Srbije i sedam odbornika grupe građana, čime su se stekli uslovi da se sednica održi, jer je zahtev podržalo više od trećine odbornika.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare