Sinoćna debata na RTS između vlasti i opoziciji protekla je u burnoj raspravi, uz niz "teških" reči i uvreda. U jednom trenutku, predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić rekao je predstavniku SNS Vladimiru Orliću da se na Kosovu i Metohiji skidaju srpske zastave, a da to vlast "nemo posmatra". Orlić je na to odgovorio da Srbi sa KiM ne žele opoziciju i da ih ona ne brani.

Gostujući u emisiji „Takovska 10“, u debati su bili dva predstavnika vlasti i dva iz opozicije. Rasprava trajala je gotovo sve vreme, a u jednom trenutku su u pravi verbalni „rat“ ušli Vladimir Orlić iz SNS i Miroslav Aleksić iz Narodnog pokreta Srbije.

Aleksić je objašnjavao da je vlast doživela niz poraza na KiM, da se rasprodaje interes građana Srbije i da su čak i srpske zastave poskidane sa severa Kosova.

„Njihova politika je da se srpski nacionalni interes, što je interes građana Srbije rasprodaje jer trguju time da im neko progleda kroz Srbije. Zbog kriminala, korupcije, krađe izbora, Milana Radoičića, Zvonka Veselinovića, Koluvije. I šta se sada dešava, imamo situaciju da se na jugu Srbije vijore albanske zastave, a sve su naše poskidane iz Kosovske Mitrovice. Dok oni ovde pevaju veseli se srpski rode, na Kosovu se preti skidanjem spomenika Caru Lazaru““, poručio je Aleksić.

Foto:printscreen/RTS 1

Sa druge strane, Orlić je rekao da opozicija odlazi kod evroposlanika „Šidera, Viole fon Kramon i drugih i tako želi da dođe na vlast“.

PROČITAJTE JOŠ:

„Tako se rasprodaje država. Vi niti branite, niti postavljate zastave. Srbi su vas oterali, ne mogu očima da vas vide. Izmanipulisani Srbi sa KiM, da, da“, govorio je Orlić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar