Srbija protiv nasilja Kragujevac Foto:Aleksandra Petrović/Nova.rs

Učesnici protesta "Srbija protiv nasilja" posle okupljanja na Đačkom trgu i protestne šetnje ulicama Branka Radičevića, Svetozara Markovića i Zorana Đinđića došli su do Policijske uprave gde su održali simboličnu blokadu.

Večerašnjim protestom u Kragujevcu data je podrška inspektorima Slobodanu Milenkoviću i Dušanu Mitiću koji su otkrili najveću laboratoriju marihuane u ovom delu Evrope na imanju Jovanjica kod Stare Pazove, a koji su smenjeni, trpe pretnje i bezbednost im je ugrožena.

Na protestu je bio uočljiv i transparent na kojem su fotografije Milenkovića i Mitića sa porukom „Podrška junacima“.

Učesnici protesta su se po 14. put okupili u 19.00 na Đačkom trgu na kojem nije bilo obraćanja najavljenog govornika.

Objašnjeno je da že govor izostati jer se tom mestu obavljaju tonske probe uoči večerašnjeg koncerta Jelene Tomašević i Danice Krstić.

Kako je ranije bilo najavljeno, učesnicima protesta je trebalo da se obrati docent i prodekan za medjunarodnu i stručnu saradnju na Fakultetu za pravne i poslovne studije „Dr Lazar Vrkatić“ Radivoje Jovović.

On je večeras svojim prisustvom dao podršku protestu „Srbija protiv nasilja“ u Kragujevcu.

Jovović, koji je i predstavnik stranke Zajedno, uoči početka protesta je za portal Glas Šumadije rekao da predstoje intenzivni sastanci i razgovori o budućnosti protesta, pre svega o njihovom intenziviranju, nenasilnoj radikalizaciji i pritisku na vlast.

Protest u Zrenjaninu: Pospremimo sadašnjost da bi naša deca imala budućnost

Više stotina građana Zrenjanina okupilo se večera na 16. po redu protestu protiv nasilja i poručili da treba da „pospremimo sadašnjost da bi naša deca imala budućnost“.

Okupljenima su se obratile profesorke Elektroteničke škole u Zrenjaninu Olgica Rakić i Aleksandra Mažić, koje je su ponovo ukazale na „katastrofalno stanje“ u obrazovnom sistemu.

One su optužile vlast da „apsolutno ništa“ nije učinila za rešavanje gorućih problema prosvete, iako je danas počela školska godina.

„Došlo je vreme da pospremimo sadašnjost da bi naša deca imala budućnost. Došlo je vreme da suspendujemo ovu vlast“, poručila je Aleksandra Mažić.

Advokat policajke Katarine Petrović iz Valjeva Branko Ivković pozvao je građane da iskažu „visok stepen solidarnosti“.

Katarine Petrović je uhapšena 3. jula zbog sumnje da je zloupotrebila službeni položaj time što je iz informacionog sistema MUP-a preuzela policijski izveštaj sa uviđaja saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovao bivši direktor Elektromreža Srbije Nikola Petrović, kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića,

„Pred nama su ključni meseci za opstanak naše države i naroda. Dosta smo stajali po strani. Građani se moraju organizovati u borbi protiv ove zle vlasti“, rekao je Ivković.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar