FOTO: KoSSev

Opština Leposavić i još nekoliko insitucija u njoj, noćas će po prvi put zanoćiti sa novim trojezičnim tablama kosovskih institucija. Takođe, ispred opštine zgrade skinute su i zastave.

Meštani ove opštine koji su govorili za naš portal kažu da nisu primetili sam čin postavljanja novih tabli na albanskom, srpskom i engleskom jeziku, ali da su ove promene potom primetili na – zgradi Centra za socijalni rad, objektu Vatrogasne jedinice i na opštinskoj zgradi, javlja KoSSev.

FOTO: KoSSev

Ujedno, jarboli ispred opštinske zgrade su prazni, a na njima se sve do danas nalazila zastava Republike Srbije, zastava sa opštinski grbom, kao i zastava UNMIK-a.

Takođe prethodno, ispred zgrade opštine u Leposaviću uklonjena je ograda, kao i žica, a sklonili su se i sami vojnici KFOR-a koji su mesecima čuvali zgradu u kojoj je takođe mesecima živeo i radio Ljuljzim Hetemi.

PROČITAJTE JOŠ

Hetemi je jedan od četvorice albanskih gradonačelnika na Severu, koji su na vlast došli izborima koje su bojkotovali Srbi i koji su organizovani pošto su se Srbi prethodno povukli iz kosovskih institucija.

FOTO: KoSSev

Jedan je od trojice gradonačelnika koji su u opštinske zgrade ušli uz pomoć Specijalnih jedinica Kosovske policije maja meseca prošle godine.

Srbi su mesecima protestovali zbog toga, a prošle nedelje su masovno potpisivali peticiju za smenu četvorice gradonačelnika na Severu.

****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar