Foto: Video/Nova.rs

Lider opozicione "Srpske demokratije" Aleksandar Arsenijević priveden je danas u severnom delu Kosovske Mitrovice, nakon što je delegaciju iz Prištine dočekao zvižducima u pištaljku. Arsenijević je ubrzo pušten, a izrečena mu je novčana kazna zbog remećenja javnog reda i mira.

Vest o Arsenijevićevom privođenju najpre je objavio njegov politički saborac Stefan Veljković, a potom je policija potvrdila privođenje za KoSSev.

Kako se može videti na objavljenom snimku, nekoliko građana i aktivsita u centru Kosovske Mitrovice zviždalo je sa Arsenijevićem u pištaljku, tokom posete tri ministra iz Prištine, koji su, između ostalog boravili u kafiću u centru grada.

PROČITAJTE JOŠ

„Na Severu, zbog našeg negodovanja – mene i nekolicine građana – ja sa ovom pištaljkom koja im očigledno smeta, odmah su mi prišla tri policajca koja su pokušala da me savladaju. Mirno sam otišao, uhapsili su me i napisali kaznu za remećenje javnog reda i mira, na šta ćemo se žaliti i nećemo platiti jer nema nikakvog osnova za to“, rekao je neposredno nakon privođenja.

Podsetimo, on je i nedavno priveden kada je sa Stefanom Veljkovićem pokušao da spreči prefarbavanje oslikanih srpskih trobojki u blizni glavnog mosta.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare