Alesandra Moreti Foto: Roberto MonaldoLaPress / LaPresse / Profimedia

Alesandra Moreti, predsednica Delegacije za EU-Srbija Parlamentarni komitet za stabilizaciju i pridruživanje rekla je da je duboko potresena onim što se dešava u Srbiji i zabrinuta zbog zdravstvenog stanja Marinike Tepić koja štrajkuje glađu.

„Duboko sam potresena onim što se dešava u Srbiji, gde hiljade građana demonstrira protiv navodne izborne prevare koja, prema opoziciji, bi ukaljala izborne rezultate. Moja koleginica Marinika Tepić već danima štrajkuje glađu i izuzetno sam zabrinuta za njeno zdravlje“, rekla je Moreti i dodala:

„Poznajem snagu i odlučnost lidera ‘Srbija protiv nasilja’, koja traži od Evropskog parlamenta da podrži istragu i moguće poništenje izbora. Verujem da evropske institucije imaju dužnost i zadatak da pažljivo prate demokratske procese zemalja poput Srbije koje već godinama traže pridruživanje EU: demokratija i vladavina prava su ključni elementi koji ne smeju biti narušeni mogućim izbornim prevarama tipičnim za autokratske vlade i diktature“, navela je Moreti.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar