Proslavljena glumica Svetlana Ceca Bojković pozvala je građane da se ujedine i da zajedno "pobede zlo koje se preteći nadvija nad nama. Ona je, govoreći na protestu, rekla da bi trebalo raditi na vraćanju vere u civilizovane međuljudske odnose i ujedinjenu Srbiju.

„Tragedija koja se dogodila je možda poslednji alarm za spas Srbije“, naglasila je ona.

PROČITAJTE JOŠ...

„Dragi narode, dragi građani. Evo nas na našem 5. mirnom protestu protiv nasilja. Zločin koji se dogodio nije zapamćen u istoriji naše zemlje i zbog toga smo svi ranjeni. Ova rana ne može da se zaceli, to nije rana samo za porodice nastradalih, već rana celog našeg društva. Od samog početka, od prvog protesta u tišini, optuženi smo da smo iskoristili tragediju koja nas je zadesila u političke svrhe, da smo izmanipulisani, da smo hijene, da smo lešinari… Tokom mesec dana naših mirnih protesta bili smo izloženi neprekdinim optužbama i vređanju. U kom društvu mi danas živimo? U šta se naše društvo pretvorilo? Pretvorilo se u društvo u kom se neprekidno podstiče ispoljavanje tamnih strana ljudske prirode, osim da se inspiriše najbolje u nama“, rekla je Ceca Bojković.

Ona dodaje da živimo u društvu u kom su obrazovanje i kultura skrajnuti.

„A oni predstavljaju temelj nacije, njen identitet. Društvo, u kom moralne vrednosti ičezavaju u kom materijalna korist postaje jedina vodilja… Društvo, u kom se neistomišljenici proglašavaju neprijateljima naroda i države. Uvek kad smo dolazili u užasne situacije po sve nas i našu zemlju, bili smo solidarni, kao i za vreme bombarodvanja 1999. godine. Bez obzira na sve naše razlike u političkim opredeljenima. Saberimo se i sada i shvatimo da smo svi mi zajedno“, rekla je ona.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare