Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da ne može ni da potvrdi, ni da demantuje dolazak nemačkog kancelara Olafa Šolca u Srbiju, jer se konačne potvrde takvih poseta znaju 24 sata unapred, ali smatra da će biti dobro ukoliko sa njim i sa predstavnicima Evropske komisije razgovara o interesima Srbije.

„Razgovaraćemo i o našem evropskom putu, odnosima sa Nemačkom, Kosovu i Metohiji, pritiscima na Republiku Srpsku i pokušajima revizije Dejtonskog sporazuzma, ali i o ekonomskim temama i projektu Jadar“, rekao je Vučević novinarima prilikom polaganja kamena temeljca za gradnju socijalnih stanova na Novom Beogradu.

Vučević je dodao da će uslov Srbije biti da se vodi računa o njenim građanima, da postoji ekonomska računica i politički interes Srbije o tom pitanju.

Ukoliko u petak u Beograd dođu nemački kancelar Olaf Šolc i predstavnici Evropske komisije za energetiku sa njima će se, kaže Vučević, razgovarati o iskopavanju litijuma u Srbiji.

„Da bi se dalje razgovaralo o litijuma naš uslov je da nema rudarenja bez podizanja fabrika i inustrijalizacije u tom kraju gde bi bio rudnik, jer je to velika razvojna šansa“, rekao je Vučević.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare