Foto:Nova

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović izjavio je da izneto očekivanje evropskih zvaničnika da se do kraja januara 2024. godine formalizuje francusko-nemački sporazum još jednom potvrđuje da je navedeni sporazum predsednik Aleksandar Vučić prihvatio i da se sada od Srbije još samo očekuje da na isti stavi potpis.

„Još jednom ističemo da je francusko-nemački sporazum kojim se implicitno priznaje secesija naše južne pokrajine protivustavan i antidržavan i kao takav je apsolutno neprihvatljiv“, rekao je Jovanović.

On je dodao da se taj sporazum mora hitno i u celini odbaciti.

„U jeku velike uznemirenosti povodom izbora u Beogradu, velikih neregularnosti, strahovitih zloupotreba prava na prebivalište, odsustva reakcije nadležnih institucija kao i nedostatka pravne države, podsećamo da se pravna država temelji na poštovanju principa ustavnosti i zakonitosti i da se Ustav kao najviši pravni akt mora poštovati u svim svojim odredbama“, istakao je Jovanović.

Kako je podsetio jedna od najznačajnijh odredbi Ustava glasi „da Kosovo i Metohija čine sastavni i neotuđivi deo Srbije“.

BONUS VIDEO: Miloš Jovanović o preliminarnim rezultatima izbora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare