Miloš Jovanović Foto:Fonet/Milica Vučković

Miloš Jovanović, poslanik Novog DSS, rekao je za N1 da "nije bilo razloga da se gubi sat vremena" za početak redovnog jesenjeg zasedanja Skupštine Srbije.

Sve najnovije informacije sa sednice Skupštine Srbije pratite u našem BLOGU UŽIVO.

Opozicija je, prenosi N1, sve što se desilo danas videla kao još jedan način i deo taktike vlasti da prebaci fokus na nešto drugo, da pomeri fokus sa teme – zabrane iskopavanja litijuma.

Miloš Jovanović iz Novog DSS kaže da je sednica „za sada mirna“.

„Predlagač obrazlaže predlog zakona vrlo temeljno, iscrpno, zbog teme, taj pristup se opravdava“, kaže.

Govoreći o početku sednice, odnosno pomeranju početka za sat vremena, kaže da su „igrarije naše parlamentarne prakse detinjaste“.

„Nama očigledno fali malo gospodskog ponašanja. Nije bilo razloga da gubimo sat vremena. Praksa koja je dosta detinjasta, nismo u osmom razredu, odrasli smo ljudi, kad smo već svi prihvatili sednicu, nije bilo razloga da se ne krene na vreme“, kaže on.

Ističe za N1 da je „zakon potpuno jasan, eksplicitan i nedvosmislen“.

„Problem je vlast koja po svaku cenu hoće da izgura priču o eksploataciji litijuma, a nema argumente. Ovo se radi za strance, ne za nas, Srbija od ovoga neće imati ništa.

Zbog sistema vlasti SNS, na korupciju ode do šest puta više nego projektovana suma koja bi se slila u budžet. Fudbaleri malo poznatiji toliko dobiju za transfer, mala cifra u odnosu na rizike, daleko je od cifre koja bi mogla da opravda zanos Vučića i Brnabić“, kaže on.

Na pitanje imaju li posledice cenu, Jovanović kaže „možda, ali ovo svakako nije ta cena“.

„Svako rudarstvo zagađuje, ali ovo nije pustara, već naseljeno područje, izuzetno plodno, izuzetno bogato vodom, kada imate sve to u vidu, onda čovek treba da bude ozbiljno lud ili pokvaren, potkupljen, da bi krenuo u realizaciju obog projekta“, kaže on.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare