Srđan Milivojević Foto:FoNet/Milica Vučković

Narodni poslanik Demokratske stranke (DS) Srđan Milivojević pozvao je građane Srbije na organizovani građanski otpor nakon što je Vlada ponovo usvojila Uredbu o projektu Rio Tinta u dolini Jadra.

„Nakon današnje odluke Vlade Republike Srbije kojom je reanimiran projekat Jadar, u cilju zaštite Ustava Republike Srbije, shvatajući da su sve institucije ove zemlje kapitulirale pred finansijskom moći kompanije Rio Tinto, pozivam građane Srbije da se organizovanim građanskim otporom suprotstavino ideji da Srbija postane civilizacijska deponija zarad režimske provizije od projekta iskopavanja litijuma u dolini Jadra“, naveo je Milivojević za Nova.rs.

On je dodao da narod koji baštini veličanstvene slobodarske tradicije ne sme da dozvoli da lični interes režima Aleksandra Vučiać bude jači od od prava na slobodu koja je tako skupo plaćena.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ovo nije borba za vlast, ovo nije i ne sme biti borba za sticanje političkih poena na ovoj temi, ovo je sudbinska bitka svih nas za opstanak Srbije koja zahteva jedinstvo svih koji su protiv ovog projekta. Ovo je bitka koju ne smemo izgubiti“, naveo je i dodao:

„U narednim danima pred svakim slobodoljubivim čovekom biće samo jedan izbor. Ili Srbija ili Rio Tinto i napredna mafija. Verujem da će kao i mnogo puta u svojoj istoriji slobodarska, nepokorna i razumna Srbija stati pod zastavu slobode i sprečiti režim u nameri uništenja Srbije. Pozivam sve protivnike ove ideje na hitan satanak i prvaljenje plana za odbranu Srbije“, zaključio je Milivojević.

Protest u Loznici „Ne damo Jadar“ Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Podsetimo, Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Uredbu o primeni Uredbe o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita „Jadar“.

Kako se navodi u odluci Vlade, danom stupanja ove Uredbe ponovo počinje da se primenjuje Uredba o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita „Jadar“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare