"Srbija protiv nasilja" neće odustati od institucionalne borbe i zahtevaće da se GIK izjasni po pitanju beogradskih izbora, a očekujemo i omasovljenje protesta, rekao je Srđan Milivojević iz Demokratske stranke.

„Mi od protesta nećemo odustati, ovaj će se protest odvijati na nekoliko paralelnih koloseka“, rekao je Milivojević za N1.

Rekao je da „neće pozivati preko medija“, ali da će SPN pozvati i Miloša Jovanovića, predvodnika liste NADA.

Očekujemo da svako ko se smatra pokradenim na ovim izborima dođe i pozove članove i pristalice da učestvuju u protestu zbog izborne krađe, kazao je Milivojević.

Upitan da li će zvati Branimira Nestorovića, Milivojević je podsetio da je on eksplicitno rekao da ne želi sa opozicijom, nego da će dati „manjinsku podršku po nekim pitanjima SNS-u i režimu, pa ako treba i SPS-u“.

„Manjinska podrška se u ovoj zemlji odvajkada izražavala švajcarskim, američkim i evropskim rečnikom sa mnogo nula“, rekao je Milivojević.

PROČITAJTE JOŠ...

Dodao je da ne želi da bilo koga optuži da je korumpiran, ali i da ako Nestorović kaže da će podržati vlast, treba da objasni svojim glasačima da li je opozicija.

Komentarišući izjavu izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimira Bilčika da nije bilo većih nepravilnosti, Milivojević je rekao – neka kaže to u svojoj državi, Slovačkoj.

„Objasnite po zakonima Slovačke i EU koliko je dozvoljeno da se krade“, poručio je Milivojević.

Advokat Rodoljub Šabić izjavio je da podržava to da se ispoštuje forma, da se komunicira sa institucijama i da smatra da opozicija neće propustiti da to uradi.

Ali, kako ističe, ovo nije pitanje koje treba da interesuje samo stranke, već sve građane.

Upitan o snimku sa protesta osobe koji lista fotografije iz ličnih karata, Šabić, koji je bivši poverenik za zaštitu podataka o ličnosti, ističe da su to podaci iz baze podataka MUP-a, koji ne bi smeli biti dostupni nikom osim organima unutrašnjih poslova.

„Ako oni to dele svojim simpatizerima, agentima ili spoljnim saradnicima, onda je to strašno“, rekao je Šabić.

Prema njegovim rečima, morao bi da reaguje i tužilac i sadašnji poverenik.

Šabić je rekao i da RTS ignoriše probleme sa kojima se suočava zemlja i da „odavno izveštava na način koji komprimtuje definiciju javnog servisa“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare