Srđan Milivojević Foto:FoNet/Milica Vučković

Narodni poslanik Srđan Milivojević reagovao je na optužbe predsednika Srbije Aleksandra Vučića da opozicija i suvlasnik United grupe Dragan Šolak žele da ga ubiju, navodeći da Šolaka ne poznaje, ali da je sasvim siguran da on nikada nije izgovorio neku sličnu rečenicu "poput ove iz antologije političkog besramlja Srbije".

„Juče smo svedočili još jednom u nizu skandaloznih obraćanja javnosti od strane Aleksandra Vučića, vođe Rio Tinto koalicije. Na bekrupulozno sramotan način, bez da je predočio bilo kakav dokaz za svoje fantazme, Aleksandar Vučić je optužio opoziciju, ali i Dragana Šolaka, da nameravamo da ga ubijemo. S obzirom da se posle ovih nedopustivih i brutalnih laži nije oglasilo ni tužilašvo ni psihijatriska struka, kao narodni poslanik neupitno opozicione Demokratske stranke, smatram da me poslanička zakletva obavezuje da odgovorim na ove laži osobe koja do sada još uvek nije uhvaćena u istini“, naveo je Milivojević u pisanoj izjavi, prenosi N1.

Dodao je da se niko iz opozicije nije napio od sreće kada je ubijenom glavnom i odgovornom uredniku Dnevnog telegrafa Slavku Ćuruviji isporučena poruka „osvetiću se kad-tad Slavku Ćuruviji za laži koje o meni objavljuje Dnevni telegraf“, niti kada je ubijen bivši premijer Zoran Đinđić.

PROČITAJTE JOŠ:

„Uvek smo i uvek ćemo osuđvati ovakav govor mržnje poput ‘ubijte jednog Srbina, mi ćemo stotinu muslimana’. Do privođenja pravdi ubica Olivera Ivanovića, istrajavaćemo na rasvetljavanju medijskih priprema za ovaj zločin. Ovakvim politički krajnje neodgovornim izjavama, Aleksandar Vučić, vođa Rio Tinto koalicije, s jedne strane potvrđje da je ušao u terminalnu fazu svoje predoziranosti vlašću, a s druge, javnosti jasno poručuje da je pitanje iskopavanja litijuma za njega pitanje političkog života ili smrti“, naveo je Milivojević.

Istakao je da će „čime god da je ucenjen u vezi ovog projekta, učiniti sve što je u njihovoj moći da Aleksandra Vučića sačuvamo od mangupa iz njegovih redova koji ga prisluškuju, upucavaju snajpere ili na drugi način drže u šaci, nezdovoljni što i oni ne dele litijumsku proviziju“.

„Ova (Vučićeva) izjava još jednom oslikava koliko je teško čoveku koji bi da vlada svime u Srbiji, ali nije u stanju da vlada sobom. Vreme je da ga građani Srbije oslobode ovog ogromnog bremena odgovornosti koje je očigledno nedostojan“, poručio je Milivojević.

„Poslednjih dana učestale su pretnje državnim organima, političarima koji misle drugačije, tužiocima, sudijama, naučnicima koji su se drznuli da kažu istinu i da se suprostave narativu tajkuna i kriminalca Dragana Šolaka i njegovih političkih slugu, a došli su dotle da su konačno shvatili o čemu sam im govorio sve vreme. Došli su na ideju da bi trebalo u cilju sprovođenja revolucije da me ubiju“, objavio je juče Vučić na svojoj Instagram stranici.

BONUS VIDEO: Đilas: U istoj priči Vučić kaže da će neko da ga ubije, pa pređe na povećanje penzija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare