Srđan Milivojević i Vladimir Orlić
Srđan Milivojević i Vladimir Orlić Foto: M.K./Milos Tesic/ATAImages

Poslanik Demokratske stranke u Skupštini Srbije Srđan Milivojević ocenio je večeras da je imenovanje Vladimira Orlića na mesto direktora BIA "paradigma propasti našeg društva i kadrovskog sunovrata Srpske napredne stranke".

Srđan Milivojević je rekao i kako je sasvim svejedno „ko će biti novi stečajni upravnik ovog nekada važnog bezbednosnog resora, a danas čuvara fotelje Aleksandra Vučića“ podsetivši da je čak i Aleksandar Vulin „dospeo“ do fotelje direktora BIA.

„Svakoga dana svedočimo kadrovskim vratolomijama na naprednom ringišpilu, gde jedni isti kadrovi menjaju sedišta među sobom, dosežući do funkcija o kojima bi u normalnim državama mogli samo da sanjanjaju“, ocenio je Milivojević u pisanoj izjavi.

Vladimir Orlić je poznat kao poslušnik Aleksandra Vučića kome kad Vučić kaže skači, ovaj ne pita zašto nego koliko visoko… Interesantno je da je sve vreme od kada je Ana Brnabić predsednica Narodne skupšine, Vladimir Orlić zadržao obezbeđenje, a na posao je dolazio u pratnji dva automobila pod rotacionim svetlima, što bi rekao Šojić kao da mu je skupštinski nadimak Dvoglavi Arapin ne Sima Gluvać“, dodao je on.

Milivojević je podsetio da se u skupštinskim kuloarima već mesecima spominjalo da će Orlić biti novi direktor BIA.

Srđan Milivojević Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

„Već mesecima se spominjalo da Orlić odlazi da sredi BIA, kao što je sredio Skupštinu Srbije, a svi smo videli na šta nam je ličila Skupština, hvala Orliću. Imenovanjem Vladimira Orlića za direktora BIA, Vučić  je poslao jasnu poruku da Ivanjica ima Nušićijadu koja se održava tri dana u godini a da se od danas u Srbiji organizuje Šojićijada koja će trajati 365 dana godišnje. Još da Orlić vrati Dijanu Hrkalović pa da neko ugasi svetlo i u Kraljice Ane. Naposletku, ovo imenovanje verovatno je dočekano uz slavljenički šampanjac u štabu mafije, pripremama za presecanje crvene vrpce na nekoj novoj Jovanjici i pakovanjem Tomislava Radovanovića za odlazak na mesto direktora policije“, naveo je Milivojević.

„Kada je Milošević na rukovodeća mesta u DB-u i policiji postavio prvu postavu partijskih klovnova, bilo je jasno da je njegovo vreme isteklo. Vučić nepogrešivo ide tim putem, a Orlić samo služi da mu da ubrzanje“, zaključio je poslanik Demokratske stranke.

Vladimir Orlić novi direktor BIA

Podsetimo, Savet za nacionalnu bezbednost dao je na današnjoj sednici saglasnost da funkcioner i poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Orlić bude imenovan za direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA), saopšteno je iz kabineta predsednika Srbije.

Vladimir Orlić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Vladimir Orlić bio je poslanik vladajuće SNS u Skupštini Srbije u više mandata, a od 2022. do 2024. godine bio je i na čelu srpskog parlamenta.

***

BONUS VIDEO – Vladimir Orlić vređa opoziciju dok oni lupaju u klupe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare