Foto: Opština Čajetina

Odbornici Skupštine opštine Čajetina su na svojoj konstitutivnoj sednici ponovo ukazali poverenje Milanu Stamatoviću, kome je to šesti uzastopni mandat na čelu Opštine Čajetina.

Nakon predstavljanja izveštaja o sprovedenim izborima, odbornicima su potvrđeni mandati, a zatim su odbornici položili zakletvu.

U ovom sazivu 19 odbornika imaće lista Milan Stamatović – Zdrava Srbija, četiri odbornika lista Aleksandar Vučić–Čajetina sutra, dok će osam odbornika imati Grupa građana „Naši ljudi za naše mesto“ – Marko Pantović.

Za predsednika Skupštine izabran je Arsen Đurić (ZS) koji je i do sada vršio tu funkciju, za zamenika predsednika Skupštine opštine Čajetina izabran je Slavko Pantović (PUPS), za sekretara Skupštine postavljen je Predrag Jokić, a za zamenika sekretara Anđelina Aleksić. Na predlog predsednika Opštine, za zamenika predsednika Opštine Čajetina izabran je Zoran Udovičić (ZS). Izabrani su i članovi Opštinskog veća u novom sazivu i to: Gorica Mijailović (ZS), Slađana Vulović (ZS), Aleksandar Ilić (ZS), Milovan Božić (ZS) i Miroslav Tucović (ZS).

Nakon održane konstitutivne sednice lokalne skupštine, predsednik Opštine Čajetin

Foto: Opština Čajetina

a Milan Stamatović je rekao da mu je „šesti mandat na poziciji predsednika Opštine sigurno velika odgovornost, čast i zadovoljstvo, a ujedno i zahvalnost biračima opštine Čajetina koji su prepoznali napore i opšti interes u radu lokalne samouprave i tima koji duži niz godina radi na razvoju i izgradnji i demokratizaciji opštine Čajetina i cele Srbije“.

Stamatović je dodao da je „Zdrava Srbija, kao politička partija regionalnog karaktera, malo zastupljena u zapadnim delovima Srbije“ i da se nada da „podrška koju sada imamo u Čajetini i Zlatiborskom okrugu će se primeniti i na ostale delove Srbije, i da Zdrava Srbija u nekom narednom periodu može da bude relevantan politički faktor u celoj Srbiji“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare