Đilas KZŠ
Marko Bastać, Aris Movsesijan Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Marko Bastać, sa liste "Čuvari Starog grada" biće kandidat za predsednika Skupštine opštine, saznaje Nova.rs. U izjavi za naš portal, on je istakao da ne postoji većina za izbor nove vlasti, odnosno predsednika opštine i da će se u narednih mesec dana dobiti dodatno vreme da se napravi većina.

Marko Bastać je u izjavi za Nova.rs rekao da nema većine na Starom gradu za izbor nove vlasti.

„Uputio sam odbornicima predlog da me podrže za predsednika Skupštine opštine Stari grad kako bi dobili dodatnih mesec dana da se napravi većina. Čuvari Starog grada do sada nisu ušli u pregovore sa drugim strankama i koalicijama. U toku je rasprava“, poručio je Bastać za Novu.

Podsetimo, u 10 sati počela je konstitutivna sednica Skupštine opštine Stari grad, na kojoj bi trebalo da budu verifikovani mandati i izabran novi predsednik Skupštine opštine.

Od izbora se ne zna da li ima većine i ko će je činiti, ali se zna da vlast ne može da bude formirana bez mandata sa liste „Čuvari Starog grada“ koju predvodi Bastać.

Nedavno, nosilac liste „Čuvari Starog grada“ u centralnoj beogradskoj opštini Marko Bastać je kazao da na osnovu rezultata junskih izbora pregovara sa svim odbornicima o konstituisanju buduće vlasti.

Na junskim izborima koalicija „Biramo Stari grad“ je osvojila 23 mandata, koalicija oko Srpske napredne stranje (SNS) 21, Bastaćeva lista deset, dok po jednog odbornika imaju Narodna lista i lista Dejana Žujovića.

BONUS VIDEO Georgiev o Bastaću: Sve ide onako kako je vlast zamislila

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare