Foto: Nova.rs; Google maps

Naredni protest "Srbija protiv nasilja" održava se u subotu, ali je promenjeno vrema početka tog skupa i ruta kojom će se kretati građani.

Kako je najavljeno, protest u Beogradu počeće ispred Skupštine Srbije u 19 sati, a odatle će se kolona građana krenuti Takovskom ulicom i stati ispred RTS.

Demonstranti će tu podsetiti javni servis na zahtev protesta o smeni rukovodstva RTS.

Zatim se štenja nastavlja Civijićevom ulicom do policijske stanice u 29. novembra.

Zoran Lutovac, poslanik DS, objasnio je zašto se šeta do te policijske uprave.

„Ključna tema je podrška inspektorima Milenkoviću i Mitiću i svim časnim policajcima koji žele da se profesionalno bave svojim poslom. Umesto da su dobili odlikovanja, oni se proganjaju. Ne smemo da dopustimo da ih proguta mrak. Kao što nismo to dozvolili u slučaju Aleksandra Obradovića, nećemo ni u njihovom slučaju. Pozivamo građane da se zajedno uputimo dole i podržimo ih“, rekao je Lutovac i dodao da će se u drugim gradovima protesti održavati drugim danima.

Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Protesti u drugim gradovima u Srbiji održavaće se drugim danima. Prema informacijama Nova.rs, protest u Kruševcu trebalo bi da bude održan u četvrtak, a u Jagodini u petak.

Ipak, detalji o treminima biće poznati narednih dana.

Podsećamo, građani na protestima traže smenu ministra policije Bratislava Gašića i direktora BIA Aleksandra Vulina, smenu rukovodstva RTS-a i svih članova REM-a, oduzimanje nacionalne frekvencije TV Pink i Hepi, ukidanje rijalitija koji promovišu mržnju i nasilje, gašenje tabloida koji propagiraju nasilje i krše kodeks.

Proteste organizuju deo opozicionih parlamentarnih stranaka – Stranka slobode i pravde, Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Narodna stranka, stranka Zajedno, Zeleno levi front/Ne davimo Beograd.

BONUS VIDEO Gradonačelnik Šapca javno targetirao govornika na protestu i uvredio sve građane svog grada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare