Dragana Rakić i Zoran Lutovac Foto: A.K./ATAImages

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac izjavio je da je postojala medijska priprema za konferencija na kojoj je predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić saopštila da po svemu sudeći neće biti vremena za sednicu o litijumu i da je reč o scenariju.

Predsednica parlamenta Ana Brnabić optužila je opoziciju da vrši opstrukciju. Od ukupnog vremena opozicija je potrošila jednu četvrtinu vremena, dok su ostalo postrošili poslanici vladajuče koalicije i ministri, rekao je Lutovac u Skupštini Srbije.

Kako je kazao, postojala je medijska priprema za konferenciju za novinare Ane Brnabić, prenosi N1.

Podsetimo, Brnabić je rekla da „po svemu sudeci, neće biti vremena da se tokom vanrednog zasedanja, a kako je tražila opozicija, raspravlja o Predlogu zakona o izmena i dopunama Zakona o rudarstvu, a koji su oni predložili da bi se izglasala zabrana istraživanja litijuma i bora“. Rekla je i da je opozicija „sve učinila u poslednjih šest radnih dana“ da odugovlači sednicu.

PROČITAJTE JOŠ

Ovo je pripremano, ovo je scenario, smatra Lutovac, navodeći da je opozicija opominjana da ne pravi opstrukciju i troši vreme, i to posle ministara koji su govorili dva sata.

Ideja je bila, kako je kazao, da se ubacivanjem zakona o rebalansu utroši vreme za sednicu o litijumu.

„Ako nas optužuje da nismo govorili o rebalansu to nije tačno. Ja sam rekao da je ova vlast potrošila tri milijarde evra ali oni su odgovarali na te činjenice. Na to su pričali opšte priče i nevezano za budžet. Oni su ti koji su skretali pažnju sa budžeta na neke druge teme“, istakao je Lutovac.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare