Miroslav Lajčak Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

NATO je zatražio od obe strane da iznesu dokaze kako bismo znali šta se desilo, jer postoje dve suprotne verzije, poručio je večeras Miroslav Lajčak iz Severne Makedonije povodom hapšenja trojice pripadnika Kosovske policije od strane srpskih vlasti.

Specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine ovo je kratko prokomentarisao na Prespanskom forumu koji se danas i sutra održava u makedonskom gradu Struga.

Kaže da je u stalnom kontaktu sa Prištinom i Beogradom, ali i da se čekaju činjenice koje će utvrditi NATO i koji će sa tim izaći, prenosi KoSSev.

„Čekamo da NATO utvrdi činjenice. NATO je tražio od obe strane da iznesu dokaze, kako bismo znali šta se desilo, jer postoje dve verzije koje su u suprotnosti jedna sa drugom. Moramo da znamo šta se zaista dogodilo. NATO je odgovoran, uskoro ćemo čuti od NATO-a. Imam neke informacije, ali smo u kontaktu sa obe strane“, poručio je Lajčak, prenosi Geopost.

Dve suprotne verzije zapravo su oprečni podaci o istom slučaju, koji dolaze iz Prištine i Beograda.

Dok Beograd tvrdi da su ova trojica kosovskih policajaca uhapšena na teritoriji Srbije, Priština kaže da je reč o „otmici“ i to na teritoriji Kosova, a kao „osveta“ Beograda za hapšenje M.M. u severnom delu Mitrovice prethodnog dana.

***

BONUS VIDEO – Hapšenje kosovskih specijalaca u Srbiji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar