Ron Đinovci Foto: Printscreen/YouTube/T7

Član Predsedništva Udruženja filozofa sa Kosova i predstavnik Organizacije za povećanje kvaliteta u obrazovanju Ron Đinovci, ocenio je da je konferencija za štampu Aljibina Kurtija dokaz mešanja politike u pravosuđe, te da predstavlja "šlag na tortu" tog mešanja. Kurtijev nastup ocenio je kao jedan od najslabijih najpatetičnijih i najpogrešnijih pojavljivanja, a umesto viralnog slogana „Sloboda ima ime – UČK“, poručio da sloboda ima ime i da je istina je njeno ime.

Nakon Kurtijeve današnje konferencije za medije na kojoj je naglasio da su specijalizovane komore za zločine na Kosovu nepravedne i pristrasne prema OVK kao zaraćenoj strani, ali i prema Albancima, Đinovci je reagovao na svojoj Fejsbuk stranici, kritikujući Kurtijev kritički pristup prema sudu za ratne zločine.

„Još uvek ne razumem zašto ljudi ovaj sud vide kao strani, kada je to definisano u našem Ustavu. Dakle, politika i ne samo politika, otvoreno se umešala u pravosudni sistem bez da dobije i najmanju pažnju za takvo mešanje. A danas je kulminiralo predsednikom najveće partije u zemlji koji je istupio kao analitičar spisa tužilaštva“, naglasio je Đinovci.

Istovremeno navodi da nema nema uslova da se ratna suđenja održavaju, ili se održavaju na Kosovu i da nisu postojala.

„Dakle, potvrdili ste zlonamernu srpsku, rusku i međunarodnu tvrdnju da Kosovo nije u stanju da donese pravdu, te mu kao rezultat toga nedostaje glavna komponenta države“, dodao je, upozoravajući i na masovan odlazak sa Kosova, ukoliko se nastavi sa postojećim politikama.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar