Aljbin Kurti Albin Kurti
Aljbin Kurti Foto:EPA-EFE/KENZO TRIBOUILLARD

Sadašnja situacija je slab pokušaj Beograda da dijalog zameni destabilizacijom, naveo je kosovski premijer Aljbin Kurti na Tviteru.

„Slažem se da dijalog nema alternativu. Sadašnja situacija je slab pokušaj Beograda da dijalog zameni destabilizacijom. Oni neće uspeti: obećavam da ću raditi sa NATO/Kfor da obezbedim sigurnost i vladavinu zakona, bez diskriminacije — u celoj Republici Kosovo“, napisao je Kurti, reagujući na kratku objavu koju je na Tviteru postavio generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg.

„Pričao sam sa Aleksandrom Vučićem i Aljbinom Kurtijem o napetoj situaciji na Severu Kosova. Pozvao sam obojicu da se uzdrže od bilo kakve jednostrane akcije koja može izazvati eksalacije. Dijalog je jedini put napred“, naveo je Stoltenberg na Tviteru te poručio da KFOR ostaje na oprezu.

Generalni sekretar NATO-a pozvao je danas u odvojenim telefonskim razgovorima kosovskog premijera Aljbina Kurtija i srpskog predsednika Aleksandra Vučića da se „uzdrže od jednostranih akcija koje mogu izazvati eskalaciju“.

O telefonskom razgovoru komandanta NATO-a sa kosovskim premijerom Priština se nije oglašavala, ali jeste Stoltenberg kratkom objavom na Tviteru uz poruku – „Dijalog je jedini put napred“.

BONUS VIDEO: Šta dalje na Kosovu po isteku 72 sata

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare