Foto: Twitter/Miroslav Lajčák

Premijer Kosova Aljbin Kurti sastao se danas na marginama Minhenske konferencije o bezbednosti sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom sa kojim je razgovarao o procesu dijaloga i predstojećim koracima.

Kako se navodi u saopštenju vlade Kosova, Kurti je rekao da je vlada posvećena pregovaračkom procesu u Briselu, kao i „principijelnom i uravnoteženom dijalogu od kog će gradjani obe zemlje imati korist, kroz stabilan i funkcionalan sporazum u čijem se centru nalazi uzajamno priznavanje“.

Premijer je, kako se navodi, istakao odlučnost da teritorijalni integritet, suverenitet, funkcionisanje Kosova, ustavnost i zakonitost „ostanu netaknuti“.

Kurti i Lajčak razgovarali su i o regionalnoj saradnji, pri čemu je premijer istakao snažnu podršku Berlinskom procesu i zajedničkom regionalnom tržištu.

Premijer Kosova se zahvalio na „posvećenosti podršci procesu dijaloga koji vodi EU, podršci Kosovu, kao i trajnom miru, dugoročnoj stabilnosti i regionalnoj bezbednosti“.

BONUS VIDEO: Eskobar i Lajčak posle Prištine sa istim starim porukama i u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar