Pregovori vlasti i opozicije, Kristofer Hil, Emanuel Žiofre Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

Ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil prisustvuje sastanku vlasti i opozicije u Skupštini koji je sazvala predsednica parlamenta Ana Brnabić.

Kako je saopšteno, Kristofer Hil će se obratiti medijima u 11 sati.

Treći sastanak parlamentarnih stranaka vladajuće većine i opozicije počeo je u 10 sati. Na njemu će se razgovarati oko daljeg rada na primeni preporuka ODIHR-a za poboljšanje izbornih uslova .

PROČITAJTE JOŠ:

Na dnevnom redu biće predlog izmena Zakona o finansiranju političkih aktivnosti, Zakona o sprečavanju korupcije, Zakona o izboru narodnih poslanika, Zakona o lokalnim izborima i Zakona o ustavnom sudu, koje će omogućiti usvajanje sedam od 25 poslednjih preporuka ODIHR-a.

Sastanku ne prisustvuju Ekološki ustanak i koalicija NADA.

Opozicija je na prethodnim sastancima iznela tri zahteva – formiranje komisije koja će proveriti birački spisak, otvaranje Radio-televizije Srbije za sve učesnike izbora, kao i održavanje beogradskih i svih lokalnih izbora u istom danu.

Vlast je u načelu prihvatila prva dva zahteva, a treći odbila, nakon čega je opozicija saopštila da ne želi da pregovara o prva dva, dok ne budu prihvaćena sva tri zahteva.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare