Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas Vojnotehnički institut u Žarkovu Foto:TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Pokret "Kreni - Promeni" ocenio je danas su ključni razlozi odlaska mladih iz Srbije nedostatak vladavine prava i loša ekonomska situacija, dodajući da predsednik države Aleksandar Vučić manipuliše podacima o procentu onih koji planiraju da se vrate u zemlju.

Taj pokret je u saopštenju naveo da je reagovao je povodom izjave Vučića da više od 81 odsto mladih planira povratak u Srbiju.

Kako je dodao, „reč o manipulisanju podacima i njihovom prikazivanju van konteksta“, Navedeno je i da „iz navedenog istraživanja nije sporno da navedeni broj mladih želi da se vrati, ali jasno ukazuje i koji su to uslovi da bi do povratka došlo“.

„Ključan uslov povratka su porodični razlozi, a zatim se ističe potreba za postojanjem vladavine prava i određenih ekonomskih uslova“, dodaje se.

Polovina mladih koji planiraju povratak želi platu od minimum 166.000 dinara, „a svaki peti je naveo platu veću od tri prosečne zarade, odnosno više od 249.000 dinara mesečno“.

„Jasno je da su razlozi odlaska nepostojanje vladavine prava i niske plate, što jeste odgovornost ove vlasti“, naveo je pokret „Kreni – Promeni“.

***

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar