KP Svratište Foto: Jelena Jeremić

Pokret Kreni-Promeni donirao je Svratištu za decu u Beogradu odeću, obuću i prehrambene namirnice za užinu u vrednosti od 1.280.000 dinara. Ukupnu donaciju čine odborničke naknade odbornike Kreni-Promeni u Skupštini grada Beograda i opštini Novi Beograd za jun i jul mesec.

Izvršna direktorka Kreni-Promeni i odbornica u Skupštini grada Beograda Marina Pavlić rekla je da početak školske godine predstavlja poseban trenutak za svu decu, ali da postoje i ona deca koja „nemaju iste šanse, deca koja su odrastala na ulicama, gde snovi često ostaju nedosanjani“.

„Ovom donacijom želimo da skrenemo pažnju na njihovu sudbinu i da podsetimo sve nas na našu zajedničku odgovornost. Želimo da stvorimo društvo u kojem svako dete, bez obzira na okolnosti, ima priliku za budućnost, gde svaki san ima šansu da postane stvarnost. Naša misija je da nijedno dete ne bude zaboravljeno, jer svako dete zaslužuje šansu za bolje sutra“, poručila je Pavlić.

Iva Smiljanić, odbornica Kreni-Promeni u Skupštini grada Beograda rekla je da je ovo prvi korak u saradnji pokreta Kreni promeni sa Svratištem za decu, i da se nada da će se saradnja odvijati i u budućnosti.

„Takođe želela bih da se zahvalim na poverenju koje ste nam ukazali i na velikoj hrabrosti koju ste pokazali jer ste bili spremni na saradnju sa nama. Pomenula bih da smo mi imali kontakt sa nekim javnim ustanovama, koje na žalost nisu bile u poziciji da prihvate saradnju sa nama, ne osuđujemo ih zbog toga, želimo da ih razumemo, jasni su nam izazovi sa kojima se oni suočavaju i okolnosti u kojima oni rade, ali se nadam da ćemo u budućnosti i sa njima ostvariti saradnju i da ćete vi biti jedna svetla tačka i pokazatelj da može u jednom normalnom društvu da se prihvati pomoć koja je dobronamerna i svakako deci neophodna“ izjavila je Iva Smiljanić.

KP Svratište Foto: Jelena Jeremić

Jasna Bratičević, koordinatorka Svratišta za decu, zahvalila se odbornicima Kreni-Promeni što su došli u Svratište i što su pokrenuli ovu akciju ističući da mogu biti primer i drugim organizacijama.

„Mi smo skupljali školski pribor, rančeve, sve ono što je za školu neophodno ali nekako svi znamo, pogotovo ako imamo decu u školi, da to nije jedina stvar koja je potrebna, pre svega deca moraju da imaju nove čiste patike, da imaju odeću u kojoj će se presvući, da imaju užinu, tako da to je nešto što nama u ovom trenutku mnogo znači, i ja bih se još jednom zahvalila vama zbog svega što radite, ne samo zbog ove donacije, već zbog svega što radite a mi to vrlo rado pratimo“ poručila je Bratičević.

„Voleli bi smo da apelujemo na građane da se priključe ovoj akciji i da doprinesu mališanima što više mogu, možete doći ovde u Krfsku 7a, to je svratište na Zvezdari, ili na Novom Beogradu u Bulevaru Arsenija Čarnojevića 145, radimo svih 7 dana u nedelji, otvoreni smo radnim danima od 8:00 do 18:00 časova, vikendom od 10:00 do 18:00 časova, ne morate se najavljivati, možete doneti sve ovo što smo naveli, nama je to potrebno tokom cele školske godine, sve je to potrošna roba i nemojte misliti da imate nešto malo pa da možda zbog toga ne treba da dođete, kad se to malo prikupi i kad nas mnogo učestvuje u nekoj priči onda to može da dovede do velike promene“ zaključila je Bratičević.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare