Memli Krasnići Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Predsednik Demokratske partije Kosova (DPK) Memlji Krasnići izjavio je danas da premijer Aljbin Kurti time što su uvedene sankcije izoluje Kosovo.

„Posle isključenja vojske Kosova iz vežbe NATO-a ‘Defender Europe 23’, sada je i Evropska unija potvrdila seriju sankcija našoj zemlji, kao rezultat avanturističke vlade, koja je izabrala konfrontaciju sa saveznicima, posle neuspeha u svakom sektoru kroz nesposobno upravljanje“, napisao je Krasnići na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, neodgovorni premijer svojim postupkom stavlja Kosovo na mapu sankcionisanih zemalja, u kojoj su iz Evrope Rusija, Belorusija, Moldavija i Republika Srpska.

Ocenio je da je Kosovo imalo „uspešno putovanje samo zahvaljujući bliskoj koordinaciji i podršci naših strateških saveznika, na čijem čelu su SAD“.

„Dok sada, više od dve godine vlade Aljbina Kurtija, osim stagnacije i degradacije u svim sferama života, Kosovo doživljava i sankcije od naših prijatelja“, dodao je šef DPK-a.

Najavio je da će za ponedeljak sazvati sastanak glavnog odbora stranke kako bi razgovarali o ozbiljnoj situaciji u zemlji i daljem putu.

„Situacija nije normalna i ne možemo da simuliramo normalnost. Građanima je potrebna jasnoća u ovom trenutku konfuzije. I jedno je više nego jasno: Kosovo ne može više da ostane talac hirova Aljbina Kurtija“, naveo je Krasnići.

***
BONUS VIDEO – Amerika i Kurti partner ili problem: Da li je nasilje na Kosovu zaustavljeno ili je samo na pauzi?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar