Foto: Pres-služba D2SP

Predsednik stranke Nova – Da se struka pita (Nova D2SP) Vladimir Kovačević izjavio je danas da se mora insisitirati na poništavanju izbora na svim nivoima, umesto da se traži poništenje u Beogradu a prihvati rezultat na nivou Srbije.

„Budućnost opozicionih političara u Srbiji će se u narednim nedeljama svesti na one koji su u njoj zarad ideala i empatije i onih kojima je to posao i u politici su isključivo zarad novca i zbog novca su spremni da pristanu na sve“, ocenio je Kovačević, koji je bio kandidat za premijera i gradonačelnika liste „Srbija na Zapadu – Da se struka pita“.

On je poručio u pisanoj izjavi da „svako naredno opoziciono protestno okupljanje mora i nadalje da insistira na poništenju izbornih rezultata na svim nivoima“.

„Ne sme se ostaviti bilo kakva šansa i nada da bi se moglo prihvatiti poništenje izbora na nivou Grada Beograda, a prihvatiti izborni rezultat na nivou Republike“, istakao je Kovačević.

Još je gore, dodaje Kovačević, nakon toga položiti poslaničku zakletvu zarad novčanih privilegija unutar pokradenih izbora.

„Takav čin bi trajno napravio razarajući efekat ka političkoj iskrenosti, a iza toga bi sledila sigurno kazna od strane opozicionih birača i pružila bi jasnu poruku: Politika i sudbina naroda me zanima samo ako sam za to plaćen“, istakao je Kovačević.

„Nadam se da naše opozicione kolege sa liste ‘Srbija protiv nasilja’, koje podržavamo od prvog dana protesta, to jasno razumeju i da neće dozvoliti da se to dogodi“, naglasio je Kovačević.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar