Na objektu u Leposaviću gde su do petka radili Privremeni organ opštine Leposavić, Institut za srpsku kulturu, Saobraćajna škola i gde se nalaze kancelarije mnogobrojnih srpskih organizacija danas su privremeno postavljena dva papira na kojima je napisano "Ministarstvo za zajednice i povratak" i "Ministarstvo poljoprivrede šumarstva i ruralnog razvoja".

Te papire – table postavile su danas privremene prištinske institucije sa trojezičnim natpisima (na albanskom, srpskom i engleskom jeziku) i sa obeležjima tzv. Kosova, a u natpisu na srpskom jeziku greškom je napisano umesto reči zajednice “zazebince“.

Ispred ove zgrade parkirano je blindirano vozilo tzv. kosovske policije.

Tzv. kosovska policija upala je u petak u zgrade Privremenih organa Vlade Srbije u Leposaviću, Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku, kao i u bolnički krug KBC Kosovska Mitrovica, zgradu u kojoj se nalaze prostorije PIO Fonda, prostorije Kancelarije za KiM, Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga i Centra za socijalni rad.

Ovu jednostranu akciju Prištine osudili su misija EU u Prištini, kao i ambasada SAD i ambasadori Nemačke, Velike Britanije i Francuske.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare