Reporter N1 Miha Orešnik izjavio je da je povodom izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su Slovenci "odvratni", šira javnost bila jako iznenađena, kao i da su reakcije stigle od ministarke spoljnih i evropskih posklova Tanje Fajon i premijera Roberta Goloba.

„Šira javnost je bila jako iznenađena… Slovenci su sada zauzeti referendumom i evropskim izborima, to će sve biti 9. juna… Tako da je ova Vučićeva izjava bila kao grom iz vedra nema, niko to u Sloveniji nije očekivao… Nije detaljno pratio dešavanja u UN, pa je za sve bilo nekakav šok“, rekao je on za N1.

Orešnik kaže da je bilo i kritika. „Reakcija Ministarke spoljnih i evropskih posklova Tanje Fajon koja je takođe dosta emotivno reagovala, pa i premijer Robert Golob je saopštenje za javnost, sa reakcijom, postao dosta brzo… Nisu ni sačekali da se izvini, a jasno je bilo da mora, jer je njegova izjava bila vulgarna, primitivna“, dodaje Orešnik.

PROČITAJTE JOŠ:

Takođe dodaje da predsednica republike Nataša Pirc Musar nije službeno, javno reagovala, ali, kako reporter kaže, javljeno mu je iz njenog kabineta da ona podržava poteze Vlade.

„Ona je trenutno u Crnoj Gori, tako da nije još javila da li će doći u posetu Srbiji. Znamo da je Vučić, uz izvinjenje, pozvao premijera i predsednicu da dođu u Srbiju“, dodaje.

„Nekako je izvinjenje bilo očekivano, pošto su svi odmah shvatili šta je predsednik Vučić hteo da kaže, iako je to rekao da svoj prepoznatljiv način, a političari sa kojima sa neslužbeno razgovarao rekli su mi da je njegova reakcija bila jako emotivna, pa mu zato nisu preterano zamerili“, zaključuje Orešnik za N1.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare