Dušan Petričić gost u emisiji Utisak nedelje na televiziji Nova S Foto:Ivan Dinić/Nova S

Ovaj naš Jozef Eskobar (savršeni klon Gebelsa i Pabla), u vreme kada su počele permanentne i ničim prekinute izborne lagarije urlao je kako ga ova opozicija nikada i nigde ne može pobediti i da će, ako samo poželi, vladati 100 godina. Mi smo sumnjali u to, a on je znao, priča za N1 karikaturista "Radara" Dušan Petričić.

Petričić za N1 objašnjava da je za najnoviji broj „Radara“ nacrtao karikaturu/apel kojom inicira potragu za izgubljenim narodom i koja precizno oslikava sumorna razmišljanja o istorijskom trenutku u kome živimo.

Ističe kako je „neverovatno je koliki procenat ove nesrećne populacije ne ume, ne može ili neće da vidi kako je sve u čemu učestvujemo, (pa tako i junski lokalni izbori) jedna velika farsa i prevara“.

„Da li se neko još seća kako je ovaj naš Jozef Eskobar (savršeni klon Gebelsa i Pabla), u vreme kada su počele permanentne i ničim prekinute izborne lagarije koje traju već 12 godina, na sav glas urlao kako ga ova opozicija nikada i nigde ne može pobediti i da će, ako samo poželi, vladati 100 godina. Mi smo sumnjali u to, a on je znao. Kako?

1. Sve pare ove države i ovog naroda je opljačkao i u njegovom su džepu.

2. Sve najvažnije medije, elektronske i štampane, stavio je pod svoju kontrolu.

3. Sve institucije, vojska, pravosuđe, policija, DB, njegovo su vlasništvo.

4. Njegovi su crni džipovi sa zatamnjenim staklima koji kruže oko izbornih mesta.

5. On broji glasove i objavljuje rezultate glasanja.

6. Ima otvorenu podršku Amerike, Evrope, Rusije i Kine.

7. Ne sme ni po koju cenu da izgubi jer će i on i njegovih 40 razbojnika završiti na doživotnoj robiji.

Jer dobro zna, mnogo bolje od nas, šta su ovih 12 godina radili. To je prosta matematika. Da li se nešto promenilo do dana današnjeg? Zar vam i dalje ne zvuči cinično poziv za izlazak na izbore?“, ističe poznati karikaturista.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare