Uvertira sastanku dvojice zvaničnika nije mogla da bude gora po Aleksandra Vučića.

Svečani doček, crveni tepih i počasni vod Garde na aerodromu. I televizijske kamere upaljene da usnime važnog gosta. A gosta Vučić prvo čeka da izađe iz aviona, a zatim ga čeka da krene automobilom u koji je ušao.

Ovako izgleda postavljena scena za novu „krindž“ situaciju u koju je upao predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je, naime, sinoć na aerodromu „Nikola Tesla“ poželeo da bude dobar domaćin nemačkom kancelaru Olafu Šolcu, ali nije sve išlo kako je Aleksandar Vučić očekivao.

Kako snimak koji je na društvenim mrežama podelila potpredsednica SSP Marinika Tepić pokazuje, Vučić u dužem vremenskom intervalu stoji čekajući Šolca da krene automobilom. I to traje. I traje. I traje, a Vučić polako savladava nervoza, da bi na kraju samo jetko procedio:

„Kad bi mi neko objasnio šta sad čekaju!“.

Uostalom, pogledajte i sami:

Pored predsednika Vučića, dočeku su prisustvovali i predsednica Skupštine Ana Brnabić, ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović, ambasadorka Nemačke u Beogradu Anke Konrad, kao i ambasadorka Srbije u Berlinu Snežana Janković.

Prilikom ulaska u vazdušni prostor Srbije, Šolcov avion su dočekala dva lovačka para aviona MiG-29 RV i PVO Vojske Srbije, a za doček nemačkog kancelara i delegacije na aerodromu je postavljen crveni tepih i počasni vod Garde Vojske Srbije.

PROČITAJTE JOŠ:

U čast dolaska Šolca, na više mesta u Beogradu, duž puteva i ulica postavljene su nemačke zastavice.

Vučić je ranije najavio da će danas imati bilateralni sastanak sa Šolcom u Beogradu i da će razgovarati i o evropskom putu Srbije, političkim odnosima, razvoju naše ekonomije, kao i da će sa EU tada biti potpisan memorandum o razumevanju u vezi sa mineralnim sirovinama.

Najavljenu posetu Olafa Šolca Srbiji prati negodovanje dela opozicionih političara i aktivista koji se protive iskopavanju litijuma. Tako je predstavnik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta zakazao okupljanje za danas ispred Palate Srbije. Naveo je da će probati da uđe, kako bi rekao Vučiću i Šolcu da ono što se potpisuje „nije memorandum, već potpisivanje smrtne kazne“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare