Miloš Jovanović Foto: Ivan Dinić/Nova S

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović rekao je danas da će koalicija NADA, čiji je lider, kritikovati vlast "kada treba i najoštrije moguće, sve što smatramo da ne valja".

„Nećemo nikada imati problem da podržimo ono što nam se čini ispravnim i što je, iz naše perspektive, u skladu sa državnim i nacionalnim intersima“, rekao je Jovanović, za list Danas, povodom 30 godina postojanja Demokratske stranke Srbije, a to će biti obeleženo u subotu.

Jovanović je naglasio da je još uvek između te stranke i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, odnosno Srpske napredne stranke (SNS), „stepen političkog neslaganja veći nego stepen političkog slaganja, još uvek je puno nedorečenosti u njihovom političkom delovanju“.

Naveo je i da će u parlamentu postojati „jedinstveni poslanički klub Srpske koalicije NADA koju čine Novi DSS i POKS Vojislava Mihailovića“.

Jovanović je rekao da lično nije zaintersovan za mesto potredsednika parlamenta, „ali naši partneri iz POKS-a jesu i u tome ih podržvamo, jer kao lista na to imamo pravo, s obzirom na rezultat koji smo postigli“.

Bonus video: Pavle Grbović i Miloš Jovanović – Šolc, Kosovo, sankcije – Srbija staje na putu ka EU? 

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare