Đorđe Miketić Foto:TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Šef poslaničke grupe SNS Milenko Jovanov optužio je na današnjoj sednici Skupštine Srbije poslanika Đorđa Miketića da je fizički napao novinara u holu parlamenta, te da je zbog toga reagovalo skupštinsko obezbeđenje. Nakon što mu predsednik Skupštine Vladimir Orlić nije dozvolio da pred plenumom objasni šta se zaista desilo, Miketić o tome govori za Nova.rs.

„Tokom zasedanja, protivno svim pravilima Narodne skupštine, nakon početka zasedanja, u salu je ušetao jedan fotograf i slikao poslanike. Ovo se desilo u trenutku kad je sednica već uveliko počela i kada su svi ostali novinari udaljeni iz sale, jer im po poslovniku nije dozvoljeno da budu u Plenumu. Nakon sat vremena u holu sam sreo ovog fotografa koji je radio na kompjuteru i slao pomenute snimke. Pitao sam ga za koju agenciju radi, kako se zove i ko mu je dozvolio da uđe u salu mimo svih propisa. Nije želeo da se predstavi, iako sam se ja predstavio i zvao je obezbeđenje koje je sedelo za susednim stolom i pratilo naš razgovor“, kaže Miketić.

Kako dalje navodi, nije bilo nikakvog „preturanja po torbi“ o čemu je Milenko Jovanov govorio na sednici.

„Ja sam mu obećao da ću tražiti on generalnog sekretara Skupštine da ispita ovaj slučaj i da ću tražiti odgovornost onih koji su mu iz informativne službe skupštine dozvolili da mimo svih propisa uđe u salu. Milenko Jovanov je potom izgovorio gnusne laži da sam mu ja kopao po torbi, ali je potvrdio da ovaj “novinar” u stvari radi za njihovu propagandu. Od generalnog sekretara skupštine ću zahtevati da se obelodani ko ga je pustio u salu, ko je ovaj “novinar” i da se pokažu snimci sa kamera koje će potvrditi koliku laž je u plenumu izgovorio šef poslaničke grupe SNS-a Milenko Jovanov“, navodi Miketić.

Podsetimo, Milenko Jovanov je na sednici parlamenta rekao da je Miketić u holu napao novinara, kojeg je na početku sednice spominjao predsednik DS Zoran Lutovac.

„Narodni poslanik Miketić iako je dužan da prisustvuje sednici Skupštine, ne prisustvuje, nego je u holu gospodine predsedniče, a želim da obavestim i ministre i poverenicu i sve prisutne napao novinara koji je ovde bio prisustvovao. Napad je počeo Zoran Lutovac koji ga je ovde žigosao kao nekog ko prekida njegove konferencije za štampu, a onda mu je prišao Miketić sad u holu, preturao po njegovoj torbi, vikao na njega, pa je ovaj pozvao obrezbeđenje i obezbeđenje je reagovalo. Molim da se novinarima omoguće da rade i da se zaštite od agresivnih predstavnika opozicije. Ovaj Momak je iz Univerzal HD medije“, rekao je Jovanov.

BONUS VIDEO: Milenko Jovanov žestoko uvredio Čutu: Ne sme vinjak ujutru na gladan stomak i sve ostalo

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar