Jorgovanka Tabaković Foto:TANJUG/ JADRANKA ILIĆ

Član Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) i narodni poslanik Branko Miljuš rekao je danas da guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković, po starom, oprobanom receptu, napada sve koji drugačije misle i naziva ih stranom plaćenicima.

„Kada guvernerka Jorgovanka Tabaković optuži mlade da za 13.000 dinara, koliko im kako tvrdi plaćaju neki stranci u Nišu, hoće da zaustave napredak svoje zemlje ona zapravo govori o sebi i režimu čiji je ona deo, a koji je od dolaska na vlast u službi krupnog kapitala, a ne boljeg života naroda. Ona i njeni naprednjaci su ti koji 12 godina rasprodaju prirodne resurse, a najvrednije što imamo – ljude iznajmljuju i nude kao jeftinu radnu snagu investitorima sa kojima se zajedno bogate dok građani žive sve lošije jer cene divljaju, zdravstvo ne funkcioniše, a prosveta nam se raspada“, rekao je Miljuš u pisanoj izjavi.

On je istakao da „guvernerku Tabaković sa primanjima od 5.500 evra ne interesuje to što porodice u Srbiji paradajz kupuju na komad jer košta koliko i u Parizu“.

„Pa se na konferenciji za štampu posvećenoj inflaciji bavi teorijama zavere u stilu svog političkog mentora vojvode Šešelja. Samo neko poput Jorgovanke Tabaković za čiji doktorat, koji je stekla na Fakultetu za uslužni biznis Univerziteta Educons iz Sremske Kamenice kažu da je prepisan, može da izjavi kako ‘inteligencije i znanje nisu po sebi dobrobit i korist’ i tako objasni da ovu vlast zapravo ne interesuje mišljenje ljudi koji imaju znanje o štetnosti vađenja litijuma po zdravlje ljudi“, rekao je on.

„Gospođa Tabaković da bi opravdala titulu privatne guvernerke Aleksandra Vučića kome duguje sve što ima, priča besmislice, što je još jedan dokaz paranoje naprednjačkog šefa koji je naredio svima koji su deo vlasti da se javno založe za kopanje litijuma ali i da građane koji se tome protive nazivaju izdajnicima i stranim plaćenicima. Isto to su Tabakovićeva i Vučić radili i devedesetih kada su bili kolege ministri u Vladi koja je ostala upamćena po svenarodnoj nesreći, ukidanju samostalnosti Univerziteta, progonu novinara…“, dodao je on.

***

BONUS VIDEO – Guvernerka Tabaković imala je nezvanog gosta u kosi u Skupštini Srbije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare