Jelena Spirić Foto: Promo/SSP Leskovac

“Ministre Lončar, sramna je Vaša izjava da pacijentima treba davati račune kako bi videli koliko košta lečenje u državnim bolnicama, s obzirom na to da račune već imaju, ali sa privatnih klinika, jer je gotovo nemoguće dobiti termin u državnim” izjavila je Jelena Spirić, narodna poslanica Stranke slobode i pravde ističući da je i sama imala takvo iskustvo.

„Jedna sam od njih, vraćena sa Klinike KBC-a uz obrazloženje da nema termina za magnetnu rezonancu ove godine, niti se zakazuju u narednoj. Kao narodni poslanik, nakon 7 godina kontrolnih snimanja na jedinoj merodavnoj Klinici na KBC-u, vraćena sam bez ikakvog papira i potvrde o razlozima, čak i od svoje lekarke, bivše ministarke zdravlja Grujičić“, navela je Spirić.

Ona je ocenila da može samo da zamisli „bespomoćnost koju osećaju pacijenti širom Srbije, dok vape za pomoć i lečenjem“.

„Čekanja na snimanja, preglede, šetanje od ustanove do ustanove, iz grada u grad, agonije onih koji su uvučeni u haos zdravstvenog sistema – to vlast ne razume“, ističe narodna poslanica Stranke slobode i pravde.

Ona takođe dodaje da se nekima saopštava da verovatno imaju karcinom u poodmakloj fazi, ali da na rezultate biopsije moraju čekati mesec dana, dok su rezultati u privatnim klinikama gotovi za jedan dan.

„Ostavljate ljude na milost i nemilost, prepuštene birokratiji i sistemu koji ih iznova i iznova izdaje, zbog pohlepe vaše vladajuće garniture koja se hrani korupcijom. Ministre Lončar, ljubav prema domovini se ne dokazuje obmotavanjem u zastave, već brigom za zdravlje i živote ljudi, jer bez njih nema ni napretka ni države. A mi… mi sigurno nećemo stati dok ne ozdravimo zdravstvo“, zaključila je Spirić.

BONUS VIDEO:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare