Aljbin Kurti Foto:Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Kosovski javni servis (RTK) objavio je danas, pozivajući se na bezbednosne institucije, navodna saznanja o tome da su odmah posle sednice Saveta bezbednosti UN dostavijeni podaci koji ukazuju da Srbija pokušava da izvrši atentat na kosovskog premijera Aljbina Kurtija u Skoplju.

Aljbin Kurti je stigao sinoć u Skoplje, a sve mere bezbednosti su preduzete unapred, u koordinaciji sa bezbednosnim institucijama Severne Makedonije.

Za RTK je rečeno da su procene o opasnosti po Kurtijev život ozbiljne, posebno ako se ima u vidu da dolaze iz više izvora informacija.

„To je bila srpska operativna kombinacija, gde su medijske obmane isprepletene sa akcijama na terenu mogućih atentatora na srpsko-makedonski ekstrem, bliski Ruskoj Federaciji, ali pod kontrolom srpskih institucija“, rekao je izvor za RTK.

PROČITAJTE JOŠ

Javni servis u Prištini javlja da je Kurti ušao na Kosovo.

„Saznao sam da ima mnogo pretnji od pojedinaca i struktura koje imaju korene u Beogradu, ali sam upravo došao iz Skoplja. Nisam se osećao ugroženo, ali sam video da je bilo mnogo policijskih snaga koje su se pobrinule za sastanak održan u Skoplju”, rekao je Kurti, prenosi Klankosova.tv.

****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare